EVV Jongens D Nederlands kampioen!!!


Het jongensteam van EVV Bultman-Hartholt heeft afgelopen zaterdag voor een enorme stunt gezorgd op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. In de categorie Jongens D (t/m 12 jaar) schakelde de ploeg gerenommeerde tegenstanders uit en pakte na een zinderende finale de nationale titel.

De Elburgse ploeg had zich via voorrondes in Enschede en Apeldoorn knap geplaatst voor de finaledag. Daarom reisde het team – bestaande Thimon Boerendans, Stan Westera en de broers Daan en Rinus Gaillard – zaterdag in de vroege ochtend af naar het Limburgse Bergen. Daar streden 8 ploegen uit het hele land om de titel. EVV begon goed door in  een spannende wedstrijd nipt van Alterno te winnen. De tweede poulewedstrijd tegen het sterke Spaarnestad uit Haarlem ging vervolgens in twee sets verloren, maar door een mooie zege op het Zoetermeerse Zovoc plaatste de ploeg van trainer/coach Pim Kambeel en assistent van de dag Thijs Stigter zich voor de kruisfinales. Daarin was titelfavoriet Twente ’05 de tegenstander. De Elburgers verloren de eerste set, maar wisten met enthousiast en goed spel de tweede set te winnen. In de superspannende derde set hield EVV de zenuwen het beste in bedwang en met 15-13 was de finale een feit.

Na een korte pauze was in de finale opnieuw Spaarnestad de tegenstander. En de jonge EVV’ers bleken hun beste spel tot de finale te hebben bewaard. Met 25-19 wonnen ze de eerste set. In de tweede set leek de vermoeidheid parten te gaan spelen bij EVV, dat geen wisselspelers had om even verse krachten in te zetten. Met de nodige veerkracht werd een grote achterstand nog bijna ingelopen. Maar uiteindelijk ging de winst naar Spaarnestad en moest een derde set de beslissing brengen. Daarin was EVV met verzorgd spel de bovenliggende partij. Op 14-10 besliste een mooi blok van Thimon de wedstrijd en het kampioenschap.

En zo mocht voor het eerst in de geschiedenis een EVV-team de nationale kampioensschaal in ontvangst nemen. De jonge kampioenen en hun begeleiders werden na een lange terugreis ’s avonds laat bij ’t Huiken onthaald en gehuldigd door het EVV-bestuur en een grote groep enthousiaste leden, die overdag met spanning de livestreams hadden gevolgd.

Al met al een prachtige prestatie van de spelers en zeker ook van trainer/coach Pim Kambeel, die al jaren met veel bezieling de jongste Elburgse volleyballers opleidt. Met de toekomst van het Elburgse volleybal zit het wel goed!

Contact opnemen met de webmaster