EVV ontvangt mooi sponsorbedrag uit Rabo ClubSupport actie


Elk jaar kunnen leden van Rabobank maximaal twee stemmen op hun vereniging uitbrengen om zo de clubkas van de vereniging extra te spekken. Op deze manier geeft de Rabobank een deel van haar winst aan verenigingen door het hele land. In 2019 hebben 20.000 verenigingen en stichtingen in het hele land aan deze actie deelgenomen en in totaal hebben 310.000 leden van de bank hun stem uitgebracht. De Rabo ClubSupport actie staat open voor verenigingen en stichtingen die klant zijn bij de Rabobank en een maatschappelijk, sportief, recreatief of cultureel doel hebben. Stemmen kunnen worden uitgebracht door leden van de Rabobank vanaf 12 jaar. Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op zijn favoriete verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.

De Rabobank Noord-Veluwe, waartoe Elburg samen met Nunspeet, Epe, Oldebroek en Heerde behoort, had dit jaar een bedrag van 150.000 € te verdelen onder de bijna 400 verenigingen en stichtingen die zich hadden aangemeld. De Rabobank maakt het aantal uitgebrachte stemmen in onze regio niet bekend, maar een snelle rekensom toont aan dat dit er een kleine 40.000 zijn. Een stem is daarmee goed voor een bedrag van 3,82 €. In het laatste jaar dat EVV aan deze actie deelnam (2017) was het aantal deelnemende verenigingen veel kleiner en was een stem nog 7,50 € waard!

Afgelopen maandag 28 oktober zijn tijdens een gezellige avond in het Veluvine in Nunspeet de cheques aan de deelnemende verenigingen uitgereikt. Namens onze vereniging was penningmeester Eric Sprokkereef hierbij aanwezig en hij heeft het mooie bedrag van € 531,25 in ontvangst mogen nemen! Dit bedrag komt overeen met 139 uitgebrachte stemmen. In 2017 waren er 109 stemmen op EVV uitgebracht.

We danken onze leden en sympathisanten voor het stemmen, en de Rabobank voor de mooie financiële bijdrage aan onze vereniging!

Contact opnemen met de webmaster