EVV succesvol in ’t Huiken bij minitoernooi Regio


Maar liefst 54 teams, 324 kinderen, uit o.a. Lelystad, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Dronten, Zeewolde en uiteraard Elburg EVV streden afgelopen zaterdag  26 februari om de punten in de mini competitie.

Sommige teams vertrokken in alle vroegte vanuit hun woonplaats naar het schitterende vissersstadje Elburg, waar vanaf 09.00 uur het startsignaal werd gegeven voor de eerste wedstrijden. De competitie wordt georganiseerd in de Regio door Dick van de Wakker uit Harderwijk. Op 13 zaterdagen in het seizoen wordt in verschillende plaatsen de competitie in toernooivorm gespeeld.

Zaterdag 26 februari was het de beurt aan EVV. Een mooie generale voor het eindtoernooi op 23 april. Het was jammer dat de jongens, trotse lijstaanvoerders, van EVV zaterdag geen wedstrijden hadden en derhalve hun kunsten niet konden vertonen aan het redelijk opgekomen publiek. De samenwerking met het personeel van het ’t Huiken en leden van EVV was weer perfect.

Zo goed zelfs dat wij complimenten kregen van meegereisde coaches en ouders. Zeker door de aanwezige scheidsrechters. De meest ervaren in deze, Monique Bastiani, legde haarfijn uit waar op gelet moest worden. Dank aan Lisette, Annechien (MA), en Eric (H1) die de gehele ochtend, van 09.00 tot 13.00 hun wedstrijden onafgebroken floten. Ook dank aan Monique, Marieke, Risette en Jolanda (D1) die ieders 2 uur achtereen hun wedstrijden floten, ondanks de belangrijke wedstrijd die zij ’s middags moesten spelen. Dit gold ook voor Lisette en Annechien. Grote klasse !!!!!!!! (D1 won met 4-0 en Meisjes A met 3-0 dus, vaker doen red. Kay)

Ook de mini trainsters hadden een drukke ochtend. Naast het coachen van de teams, waar ook een drietal ouders, de moeders Lapworth, Bastiani en vader Hertogh, bij betrokken zijn, moesten zij elkaar aflossen bij het fluiten op veld 6.

De mini’s van EVV streden in de verschillende leeftijdscategorieën, niveaus, om de punten. EVV 5 niveau 2 mix, jongens en meisjes in een team, wonnen alledrie de wedstrijden. 2-0, 2-1 en 2-0. Met die resultaat bezetten zij de eerste plaats. Bij niveau 4 waren de uitslagen wisselvallig. EVV 3 mix verloor twee wedstrijden en won er één. EVV 4 verloor, won en speelde een wedstrijd gelijk. Allebei de ploegen bezetten nu de vierde plaats.

EVV 2, 6 en 7 komen uit in niveau 5. Hierin speelde EVV 7 twee keer gelijk en wonnen één wedstrijd en bezetten daarmee de vierde plaats. EVV 6 daarentegen hadden hun dag niet, maar wonnen nog wel een set. Toch staan zij op een verdienstelijke vierde plaats in de competitie. EVV 2 deed het goed, won twee wedstrijden met 2-1 en speelde één wedstrijd gelijk. Zij staan nu op de tweede plaats.

Als je kijkt naar de resultaten mogen jullie best tevreden zijn. Nog belangrijker is, dat je plezier hebt in het volleyballen. Dat plezier krijg je door “baas” te worden over de bal. De techniek leer je op de training. Als je nu vaak en regelmatig traint, wordt je sneller “baas” over de bal, ga je wedstrijden winnen en wanneer je wint, heb je nog meer plezier. Echter volleyballen doe je niet alleen, dus veel trainen en spelen met z’n allen.

Het eerstvolgende toernooi is op 5 maart bij Hellas in Nunspeet.

Contact opnemen met de webmaster