EVV ten onder in Voorthuizen

De heren van EVV wisten ook in hun tweede uitwedstrijd van het seizoen niet tot winst te komen. In Voorthuizen bleek SDS met 3-1 te sterk.

Na de degradatie uit de tweede divisie en het vertrek van een aantal spelers, kende SDS dit seizoen een stroeve start met drie nederlagen op rij. Ook EVV weet dit seizoen nog niet het niveau van het kampioensjaar te halen. En dus ontspon zich in sporthal De Voorde een matige wedstrijd waarin beide ploegen veel fouten maakten.

In de eerste set nam EVV een snelle 0-3 voorsprong, die een paar minuten later alweer was omgeslagen in een 9-3 achterstand. In de loop van de set kroop EVV – mede door een aantal goede services van Rik Straatman en Robert van Esterik – weer wat dichterbij maar met 25-21 trok SDS aan het langste eind. Ook in de tweede set was het spel aan beide kanten matig. Nu nam EVV een voorsprong van enkele punten, maar op 23-23 kwam SDS weer langszij. Een rommelige rally werd met een prikbal uiteindelijk in Elburgs voordeel beslist en een foute aanval van SDS later had EVV de tweede set binnen.

In de derde set ging het spel lange tijd gelijk op. Totdat de servicedruk van EVV wegviel en SDS de middenaanvallers veelvuldig kon bedienen. De Elburgers hadden daar blokkerend geen antwoord op. Bovendien kon EVV, dat nog steeds de geblesseerde passer Herjan de Groot moeten missen, zelf geen potten breken met de eigen middenaanval. Het blok van SDS kon zich daarom steeds beter instellen op de buitenaanval van EVV. Vrij eenvoudig pakte SDS de set met 25-19. De vierde set was een kopie van de derde. EVV kon tot halverwege de set mee, maar verloor daarna door eigen fouten de aansluiting. Het was illustrerend voor het niveau van de wedstrijd dat het laatste punt van SDS werd gemaakt via een prikbal uit een mislukte aanval: 25-19.

In de onderste regionen van de regiodivisie B is het nu spannend. Ormi staat met zes punten onderaan. Na de wedstrijden van zaterdag delen EVV, Xanthos en Alterno de 9e tot en met 11e positie met zeven punten, Blauw Wit en Hevo staan beide op negen punten. Komende zaterdag krijgt EVV in de eigen sporthal ’t Huiken een zware kluif aan Arvevo. Met 17 punten uit vier wedstrijden staan de Arnhemmers op de derde plaats; gerekend in verliespunten zelfs bovenaan.