EVV wint van koploper en titelstrijd is daarmee weer volledig open!!!

Afgelopen zaterdagmiddag was het zover voor het eerste herenteam van EVV uit Elburg. De koploper uit de competitie kwam op bezoek. Auto van Oort/Rebelle uit Dieren had tot deze wedstrijd alles nog vrij eenvoudig gewonnen. Willen de Elburgers zich mengen in de titelstrijd zou er gewonnen moeten worden. EVV is een belangrijke en drukke week ingegaan. Vandaag de wedstrijd tegen de koploper en dinsdag tegen de nummer twee VVH uit Harderwijk. Volgende week zaterdag twee wedstrijden in de bekercompetitie. Voor de wedstrijd van vanmiddag werden de nieuwe trainingspakken overhandigd door de nieuwe sponsor van het eerste herenteam van Elburg. Gastouderbureau Via Viela Elburg heeft de heren volledig in prachtige nieuwe trainingspakken gestoken. Met deze sponsor op de tribune een extra motivatie om een mooie pot volleybal neer te zetten.

En ja dat werd het ook. De heren begonnen de eerste set niet scherp genoeg. Waar er kansen waren om makkelijk te scoren ging het een aantal keer behoorlijk mis. Tijd voor een time-out om het een een ander duidelijk te maken en dat lukte. Beetje bij beetje kwamen de heren uit Elburg terug in de set. Met een goede en sterke service konden de Elburgers de tegenstander onder druk houden en liepen wat punten uit richting eind van de eerste set. De eerste set werd dan ook verdienstelijk binnengehaald en een gejuich klonk vanaf de tribune.
De tweede set konden de Elburgers dit hoge niveau goed vast houden. Deze set liep de tegenstander constant achter de feiten aan. Spelverdeler Wouter Gaillard die veel plezier uitstraalde bediende zijn aanvallers makkelijk. Er werd dan ook makkelijk gescoord zowel aan de buitenkanten als op het midden. Tegen het eind van de set bleef EVV een aantal punten voorsprong houden en gaf deze niet meer uit handen. Goede uitgangspositie om de wedstrijd te winnen.
De derde set waren er een aantal slordige fouten aan de zijde van Elburg waardoor de mannen constant tegen een achterstan aan keken. Halverwege de set was een time-out nodig om de neuzen in de juiste richting te krijgen. Passie, bravour, lef, was hetgeen wat miste. Deze time-out hielp want de Elburgs kwamen knap terug en werd zelf gelijk 20-20 mede door sterk service van Rik Straatman. Nog een punt voor Elburg zorgde zelfs voor een voorsprong. Helaas verloor EVV in al zijn enthousiasme de scherpte. Een aantal punten niet de dingen doen die nodig zijn en de set werd verloren.
De vierde set oogden de mannen weer vol vertrouwen. Henrico Kroes en Herjan de Groot die beiden een goede wedstrijd speelden scoorden weer veel. De lange middenmannen Gertjan van Loo en Evertjan Beelen hadden vele sterke bloks in huis en was erg moeilijk langs te komen door de aanvallers van Auto van Ooord/Rebelle. Als je dan ook nog een libero hebt in de persoon van Arjan Staes die vele ballen van de grond haalt dan kan het niet anders dan dat je naar de overwinning stoomt. En ja dat lukte ook. EVV won de set en daarmee de wedstrijd.
Door de overwinning staan de Elburgers er goed voor in de competitie. Met twee inhaalwedstrijden voor de boeg kunnen de mannen voor de winterstop de koppositie pakken. Trainer/coach Kees Jaket was helder in zijn analyse "zo`n wedstrijd spelen is puur genieten!!! maar we zijn er nog lang niet, eerst de wedstrijd dinsdag tegen VVH uit Harderwijk die afgelopen drie jaar kampioen zijn geworden moet gewonnen worden"
Wilt u eens een wedstrijd van de mannen aanschouwen kijk dan snel op www.evv-elburg.nl om het competitieprogramma te volgen.