EVV wordt zege uit handen genomen!!!

Zaterdag 17 maart jl moesten de mannen van EVV richting Dieren om aldaar te strijden tegen Auto van Oort/Rebelle uit Dieren. De tegenstander uit Dieren staat derde in de competitie en de mannen uit Elburg komen dit seizoen sterk terug en zijn inmiddels opgeklommen naar plaats 6 op de ranglijst.

Vorig seizoen werden er flinke duels uitgevochten tussen beide teams die voor elkaar weinig onderdoen. EVV staat in onderlinge duels wel met 3-0 voor. Vorig seizoen werd er met 3-1 en 3-2 gewonnen en eerder dit seizoen met 3-2. Het beloofde vooraf dus een spannende pot te worden en dat werd het wederom.

EVV startte zonder vaste spelverdeler Wouter Gaillard ( andere verplichtingen), vanuit heren 2 is Berry Auee toegevoegd voor deze ware thriller.

EVV begon gretig en erg sterk aan de wedstrijd. Door de absentie van de vaste spelverdeler moest trainer/coach Kees Jaket wat wisselingen doorvoeren. Vaste diagonaal speler Robert van Esterik fungeerde dit keer als spelverdeler waardoor voor good old Rik Straatman een basisplaats was weggelegd. Verder stonden als passer-lopers Henrico Kroes en Sjoerd Kersten, op midden Henoch Snuif en Gert-Jan van Loo en als libero Herjan de Groot in het veld. De eerste set verliep goed. Door goede service druk en een sterke passing/verdediging kon EVV voordurend een aantal punten uitlopen op de tegenstander. EVV pakte ook de eerste set. De tweede set was een kopie van de eerste. Tegenstander Auto van Oort/Rebelle kon maar niet in de wedstrijd komen en EVV was oppermachtig. Deze set werd ook gewonnen door de mannen uit Elburg.

Begin derde set liep EVV al snel een aantal punten uit. Midden de in derde set kwam de tegenstander uit Dieren langzaam een paar punten dichterbij. Toch tegen het eind van de set stond EVV 2 punten voor. EVV maakte een prachtig killblock waardoor EVV wederom een punt uitliep en richting wedstrijdoverwinning liep. Toch liep het anders. Op onverklaarbare wijze floot de scheidsrechter voor een netfout aan de zijde van EVV. Het was dus niet EVV die met 3 punten verschil richting overwinning ging, het was op dat moment terug gelopen tot een verschil van 1 punt.

Vervolgens werd er door de scheidsrechter een technische fout aan EVV zijde gefloten. Wederom begreep niemand waarom er werd gefloten. Stand inmiddels gelijk getrokken. EVV rechtte zijn rug en ging er nog eens vol tegenaan. Een aantal set/matchpunten verder kreeg EVV in een rally de kans om de wedstrijd uit te maken. Een hoge bal op de buitenkant. Sjoerd Kersten sloeg de bal duidelijk op de handen van de tegenstander uit. Feest aan EVV zijde. NEE toch niet. Wederom was het de scheidsrechter die een hoofdrol vervulde. In plaats van de bal touche uit te geven gaf de scheidsrechter de bal uit. Punt voor de tegenstander. Vervolgens was EVV logischerwijs de kluts kwijt. De volgende twee ballen werder niet gescoord en dat betekende set voor Auto van Oort/Rebelle. De vierde set kunnen we kort over zijn. EVV wist niet meer waar men het zoeken moest. Vooral de jonge Sjoerd Kersten die de eerste twee sets zo goed speelde viel compleet weg. De set werd met 25-11 verloren. Dan de vijfde nog eens vol voor elke bal gaan. Begin vijfde set liep Auto van Oort/Rebelle wederom makkelijk weg bij EVV. EVV kwam nog wel sterk terug van een 13-8 achterstand naar 13-12. Vervolgen waren de volgende twee punten voor het team uit Dieren. Wedstrijd verloren.

Volgende week moet EVV thuis tegen Ormi uit Epe. Dan willen de mannen laten zien waar men thuis hoort. Bovenin de regiodivisie!!! Kom vanaf 17.00 uur kijken.