Fotogeniek tegen Sneek


Beste Marieke, waarom fluister ik je naam nog?

Het volgende team-reisje bracht ons naar de bijna zelfstandige staat Friesland, Sneek wel te verstaan. De mannen daar hadden er bij voorbaat alles aan gedaan om ons team te ontregelen. Ze hadden namelijk hun Dames 1 uit laten spelen, wat een enorme deceptie was voor sommige spelers en de oudste truc uit volleyballand uitgehaald: Spelen in een andere hal! De polderboys trapten hier volledig in en kwamen na een reis (incl. verblijf in een verkeerd etablissement) van 1,5 uur aan in de uiteindelijk correcte hal. De ondertussen verorberde stevige “Friese” maaltijd deed het goed tijdens de warming up. Het was een goede bodem voor het oktoberfeest na afloop zullen we maar zeggen. (die foto’s hebben helaas de censuur niet gehaald!) Een andere nestor van de ploeg reed ons echter feilloos naar de correcte hal, hij was scherp: “moeten die Friezen maar D1 in dezelfde hal laten spelen mompelde hij constant tijdens de reis.

Toen de wedstrijd: Met vriendelijk zwaaien naar de fotografe (zie bijgaande foto van Marsha Terveer-Potma, de fotografe vab VC Sneek) doen we mogelijk een gooi naar sympathiekste team buiten Friesland. Ondanks deze totale ontspanning besloot onze trainer steeds met verschillende samenstellingen te spelen. Wat natuurlijk minder sympathiek was naar onze Friese gastheren toe!  Na onze welgemeende excuses te hebben aangeboden voor de ontstane misverstanden kregen we uiteindelijk de felicitaties en vijf punten mee! We hadden zowaar onze eerste 4-0 wedstrijd gewonnen dit seizoen. Wat ook minder sympathiek was en eigenlijk een beetje asociaal: Mensen die ineens heel goed en vaak gaan serveren! Het is een teamsport heren en die anderen trainen er ook hard voor!

Marieke ik ben benieuwd wat de mannen in het beker toernooi gaan presteren. Maar als ze iets minder sympathiek en soms zelfs een beetje asociaal doen…Kan het maar zo eens op een verrassing uitlopen. Ik hoop dat ze gezond eten voor de wedstrijden want ze moeten er namelijk twee! De eerste spelen ze om 14.00 uur en de tweede om 18.00 uur. Marieke ik hoop je weer te zien of te horen!

Contact opnemen met de webmaster