H1 als “Bliend peerd” richting de cup met de grote oren

Donderdag 1 maart. Het begin van de meteorologische lente in Nederland. Temperaturen stijgen, de tulpen bloeien en het wordt weer langer licht. Dit alles moet natuurlijk ook wel invloed hebben op de mannen van de Elburger Volleybal Vereniging. En dat was ook zo. Als koeien die weer voor het eerst de grazige wei in mogen, gingen ook de mannen van H1 het centre court van ’t Huiken op. Vol energie en vol strrijdlust.

De tegenstander van deze avond was Surf H3 uit Hoevelaken. Een ploeg met veel potentie maar met weinig resultaten. De laatste tien wedstrijden werd er maar één keer gewonnen. Dat is natuurlijk niets bij de gemiddeldes van EVV die nu tot in de verre omtrek gevreesd worden. Inmiddels staat de teller op 13 ongeslagen wedstrijden waarvan er 10 zelfs winnend werden afgesloten.

In de eerste set koos trainer Kees Jaket voor zijn basiszes waar ook Evert Jan, terug van een blessure, weer een plaats in had veroverd. In het begin van de set begon EVV wat stroefjes maar na een aantal succesvolle smashes en tactische ballen kwamen de mannen op een 15-10 voorsprong. De Time-out van Surf op dit moment mocht niet meer baten want de EVV trein denderde door naar 25-12. Een score die er niet om liegt.

De tweede set werd een kopie van de eerste. Schitterende acties werden afgewisseld met persoonlijke foutjes. Na een sterke service reeks van Martijn Hup werd deze set afgesloten met 25-14. Weer een score die doet lijken alsof alles vanzelf ging bij EVV maar dat was allerminst het geval.

De derde set ging bij vlagen wat moeizaam. Wel werd de pass bij EVV beter. Onder andere door een uitstekend passende Patrick Seijbel, die zijn nieuwe functie als libero goed wist te vervullen. Beide teams gingen gelijk op tot 11-11 maar dit was wederom het punt waarop Surf de scherpte kwijt raakte. EVV was alert op de tactische ballen en de aanval liep sterk. Door onder andere een aantal mooie punten van Ference van de Bos werd de set op 25-17 gezet. De zegereeks van Elburg kent nog geen einde!

De laatste set zou een formaliteit moeten zijn maar uiteindelijk werd dit nog de spannendste set. Peter Broerse werd nog eens extra door zijn meegereisde fans aangemoedigd en ook op de EVV reserve bank werd de sfeer gespannen. Surf probeerde door veel wissels en time-outs EVV uit zijn spel te halen en bij vlagen lukte dit ook. Toch wist Elburg de set naar 24-18 te trekken. Nog één punt was er nodig om de 4-0 binnen te knikken. Maar toen: 24-19, 24-21, 24-22… tijd om in te grijpen. Coach Jaket gebruikte zijn eerste time-out van de wedstrijd en zette de mannen nog één keer aan. Gert Jan van Loo werd koud van de bank gehaald om meer druk op de aanval te kunnen zetten. Dit had meteen resultaat. Door middel van een prachtige smash wist hij het laatste bevrijdende punt te maken. 25-22!

Wederom een keurige 4-0 overwinning. De bitterballen konden weer in het vet!

De volgende wedstrijd van H1 is op 10 maart om 14:00 uur tegen ESV H2 in Elspeet.