H3 verslaat…

Heren 3 mocht na 2 weken rust weer aantreden op 9
februari 2013. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen N.V.C. Het idee was dat deze om 14:30 zou beginnen, maar door
alle 5-setters begonnen we iets later…

EVV_H32012_2013.JPGNa het nodige warm spelen, begon de eerste set. De eerste set begon N.V.C direct met goed spel. Na enkele
goede ballen hadden zij een voorsprong opgebouwd ten opzichte van E.V.V. E.V.V herpakte zichzelf echter en liet N.V.C niet verder
uitlopen. Helaas lukte het ons niet om de voorsprong in te halen. Uiteindelijk
eindigde de set met 18-25.

De tweede set begon E.V.V met frisse energie met de
nodige wissels. Mede hierdoor wisten we overtuigender te spelen en kregen
wij een voorsprong ten opzichte van Nijkerk. We behielden deze voorsprong van enkele punten totdat wij
nog 4 punten nodig hadden om de set in onze zak te steken. Toen verslapte onze concentratie en begon N.V.C meer druk
uit te oefenen. Zij wisten hierdoor 5 punten op rij te scoren. Gelukkig was onze voorsprong voldoende en eindigde de set
in 25-23 voor E.V.V

De derde set zette E.V.V de winnende trend door en
speelden we relatief makkelijk. N.V.C had het nakijken met 25-17. Helaas eindigde de wedstrijd niet na 3 sets, en moest
er nog een vierde set gespeeld worden. Deze set werd gekenmerkt door veel (onnodige) fouten aan
de kant van E.V.V. We kwamen niet lekker in ons spel en speelden slordig.
Dit had als gevolg dat N.V.C het vierde punt in zijn zak kon steken. Dus om de traditie van de dag niet te doorbreken: een
5-setter!

Tot nu toe had E.V.V H3 nog geen enkele 5de set verloren
sinds de invoering. Helaas kwam op deze dag een einde aan deze prestatie. We hadden onszelf wel herpakt na de vierde set, maar het
bleek net niet voldoende om van N.V.C te winnen : 13-15.

Al
voor het inlopen begon ging de wave door de zaal. Het beloofde een bijzondere
avond te worden voor het 3e van EVV. Na de kater van een avondje
Ermelo vorige week stonden de mannen er fris en fruitig bij. Oud, wijs en sluw
zijn de kernbegrippen in een kraker tegen de nummer 2 van de ranglijst: Ormi.

Met
een geblesseerde Eric achter het telbord begon de krachtmeting op het centre
court van ’t Huiken met luid gezang vanaf de tribune: Er was een jarige in de
zaal die de zeer respectabele leeftijd van een kwart eeuw mocht bereiken.
Ondanks deze goede sfeer liepen de mannen van Ormi snel uit naar een voorsprong
van 7-14. Snelle, diepe services beukten hard in op de verdediging die daar te
weinig raad mee wist. Architect Wim zette de neuzen de juiste kant op en EVV
begon aan een inhaalslag die helaas gestuit werd door Ormi: 25-21.

was het 3e ervan overtuigd dat er zeker een punt uit deze strijd
gehaald kon worden. Helaas pakte Ormi ook in deze set weer een voorsprong.

sfeer, vechtlust en twee goed gevulde teamschalen. En die vele foute services,
ach, dat is een taak voor de trainer. Toch?

legehal_1.jpgDonderdagavond 8 november moest Heren 3
aantreden tegen Drost/VZK Heren 5. De wedstrijd begon om 20:30 in de Kamphal in
Wezep.
E.V.V was de grootste
kanshebber om deze wedstrijd te winnen. Na de nederlaag tegen koploper HVV moesten we dit keer tegen een ploeg die een eindje onder ons stond. We begonnen
deze wedstrijd met 9 man, alleen Erik had afgezegd . Wij waren zoals altijd
netjes op tijd, maar van onze tegenstander ontbrak elk spoor. Henry was al
bezig met het opzetten van het net, toen de tegenstander zich liet zien. Na
zeer kort ingespeeld te hebben begon het echte werk: Set 1!

Deze set ging erg gelijk
op in het begin. Heren 3 had moeite om in zijn normale ritme te komen tegen
deze ploeg. Het ging redelijk gelijk op tot de 15-17. Toen vond Wim het tijd
worden voor een time-out. In deze time-out wist EVV zichzelf gelukkig weer bijeen te rapen. Na deze
briljante time-out, veegden we de vloer aan met VZK en eindigde de set in 19-25
(Voor ons dus J).

De tweede set begon EVV
met een gewijzigde opstelling. Helaas trad hier hetzelfde effect op als in de
eerste set. VZK kon goed meekomen, vooral door slordigheden aan onze kant. Weer
bracht een time-out rond de 20 punten de rust in de ploeg.  De set werd dan ook weer gewonnen door EVV
met 17-25. Helaas raakte Henk wel geblesseerd aan zijn achillespees. We hopen
en vermoeden echter dat hij volgende wedstrijd weer op volle sterkte kan
aantreden. De rest van de wedstrijd moesten we het dus met een man minder doen…

tegen het altijd lastige Hierden…

Op zaterdag 06 oktober mocht het H3 team zijn positie in de top 3 gaan verdedigen. Na twee goed gewonnen wedstrijden stond een nieuwe tegenstander tegenover ons waarvan we niet veel wisten. Enige wat bekend was is dat ze 2-3 verloren hadden van onze tweede tegenstander (waar wij 2-3 van hadden gewonnen). Dus qua niveau was een redelijk gelijke tegenstander te verwachten.

In de voorbereidende training heeft Henoch ervoor gezorgd dat onze focus meer op de service en passing moest liggen. In de voorgaande wedstrijden lieten we namelijk daarmee net iets te veel punten liggen. Met deze adviezen in de achterzak begonnen we aan de eerste set. De eerste set ging voor ons rommelig van start. Service fouten en pass-fouten wisselden zich af maar ondanks dat konden we toch redelijk in punten meelopen met de tegenstander. Het kleine gat wat ze in het begin van de set gecreëerd hadden konden wij echter niet meer goed maken en we verloren de set dan ook met 22-25. Tijdens de veldwissel werd nogmaals benadrukt waar we aan moesten denken om tot betere resultaten te komen. Het team ging er weer met goede motivatie tegenaan maar ook nu was het de tegenstander die profiteerde van de fouten en een gat sloeg. De tweede set was niet meer te redden en met 19-25 ging er wederom een punt verloren.Bij de derde set werd er meer druk door ons uitgeoefend en konden we in het begin met de tegenstander meelopen in punten. We hadden het vertrouwen en inzet om er een 5 setter uit te slepen, net zoals we gedaan hadden tegen Zeewolde. Helaas voor ons maakten we net iets meer fouten dan de tegenstander en ging de derde set met 18-25 wederom naar Dronten. Ondanks het verlies van drie punten wilden we toch nog 1 punt proberen te pakken. Het begin van de vierde set was echter een spiegel van de drie voorgaande sets; te veel eigen fouten waardoor er geen goede aanval opgebouwd kon worden.  Deze vierde set ging kansloos verloren; 10-25.