Halve finale Openclub/ EVV naar Ootmarsum

5 maart, tijd voor de halve finale!

Spanning was aanwezig toen de meiden zich om 8.30uur bij ’t Huiken verzamelden. Met z’n allen in het busje vertrokken ze richting Ootmarsum. 18 december speelde EVV de voorrondes waarbij ze zich duidelijk hadden laten zien en dus overduidelijk door waren naar de halve finale. LETS GO!

Nou daar gingen de meiden: Marlon Smit, Linda Koops, Ruth van den Berg, Belinda Tonnis, Gwen van der Wijk, Lotte Houben, Christel Hengeveld, Larissa Bastiani en Manon Hertogh.. Ja allemaal in een busje gepropt met dan nog als coach/chauffeur Wouter Gaillard. En niet te vergeten Peter Gaillard er in een auto achteraan (de meiden hadden zelfs 2 coaches, hoe luxe kan je het hebben?).

De eerste wedstrijd startte om 11.00uur tegen Olhaco uit Hoogeveen. De muziek ging aan. Tijd voor inspelen. Het was al vrij snel duidelijk dat die meiden goed hard konden smashen. Gelukkig hadden we sterke speelsters staan in het achterveld met versterking van onze libero Gwen.. de ballen werden van de grond gehaald. EVV moest alleen erg wennen aan de strakke en mooie service van Olhaco en liepen daardoor een flinke achterstand op. Helaas net iets te groot om in te kunnen halen. Eerste set ging naar de meiden uit Hoogeveen. Onze meiden lieten het hier niet bij zitten. Ze wilden maar al te graag een setje van hun pakken. Linda startte de tweede set met een goed service druk naar Olhaco toe, hoppa een ketser en ze wist daarna ook mooie set-ups te geven en dit heeft ze volgehouden tot het eind! EVV wist de service moeilijk te houden waardoor Olhaco minder konden aanvallen, dit zeker in hun voordeel. Uiteindelijke uitslag 1-1. Goed gedaan.

De tweede wedstrijd startte om 12.00uur tegen Set-up uit Ootmarsum. Pfoeh wat zijn die meiden lang. EVV ging voorzichtig spelen en liepen een kleine achterstand op. Belinda kwam aan service. Met een sprongfloat zorgde ze ervoor dat EVV weer dichter bij Set-up kwam. De ballen die terug kwamen werden ook van de grond geraapt en hop een set-up naar Marlon, rechtdoor net langs het blok zo scoorde ze een paar mooie punten. Christel op de diagonaal was allert en wist de ballen op een tactische manier over het net te spelen door ook puntjes binnen te halen. Het was net niet genoeg om deze set te kunnen winnen maar de meiden kwamen dicht in de buurt. Tweede set liep het niet heel soepel bij EVV.. het leek even alsof hun hoofden gingen hangen. Set-up had een super mooie service hier wist EVV even niks mee te doen. Daarna kwamen de meiden nog wel wat omhoog maar ook dat was niet genoeg deze meiden uit Ootmarsum waren toch echt net wat beter. Nouja op naar de derde wedstrijd dan maar.

De derde wedstrijd startte om 14.00uur tegen Rosstars uit Rossum. Het liep meteen al gelijk op.. sterke aanvallen op midden. Ruth liet zich zien. Lotte had de prikballetjes en wist ze naar Linda te brengen waardoor EVV aan aanval toe kwam. Rosstars liet zich niet kennen. EVV kreeg de ballen terug. Het liep nog steeds gelijk op! Uiteindelijk door een paar goede ballen van de meiden uit Rossum verloren onze meiden deze set. De tweede set wilden ze graag pakken. Set-ups op de drie meter wist Marlon mooi over het net te slaan. De verdediging van Rosstars was goed. Ballen kwamen weer terug. Er ontstonden een paar mooie really s. De meiden van EVV speelde goed maar niet op hun best. Ook deze set ging naar Rosstars.

De vierde wedstrijd startte om 16.00uur tegen Smash uit Beilen. Ook bij deze eerste set liep het gelijk op. Onze Lotte was aan de beurt en wist door haar zekers goede service iedereen van EVV enthousiast te krijgen. Ons achterveld speelde sterk waardoor de set-up extra mooi kwam en Ruth en Belinda maakte hier gebruik van op midden. Ook de buitenkant scoorde.

Set is binnen voor onze meiden uit Elburg. De tweede/laatste set merkte je meteen al dat Smash het er niet bij liet zitten. EVV kreeg wat ballen om hun oren. De meiden waren wel allert maar konden er niet veel meer van maken. Larissa begon deze set op diagonaal wat ze goed deed. Halverwege deze set werd Manon er in gezet voor haar aanval aan het net ze viel goed in. Onze meiden gaven niet op maar kakte wel een beetje in. Ze kwamen nog redelijk ver maar ook nu niet genoeg om de set te winnen. Einduitslag dus weer 1-1.

De meiden hebben een super leuke/sportieve dag gehad. De uitslag doet er niet veel toe ze hadden een voldaan gevoel. Ze hebben eruit gehaald wat mogelijk was. Ze kunnen dus trots zijn.

Ze sloten de dag af door even lekker te gaan eten bij de Mac donalds.