Heren 1 is weer begonnen


Afgelopen dinsdag maakt Heren 1 een begin aan wat nu al een uniek seizoen is. Na een succesvol seizoen in de eerste divisie en goede prestaties in de nationale beker, promoveerden de mannen namelijk naar de nationale topdivisie, het tweede niveau in Nederland. In sporthal ’t Huiken namen de trainers Harry van den Brink en Siemen Klaver de deels vernieuwde selectie bij de eerste training stevig onder handen. LOE Sport maakte een mooie reportage, te bekijken via deze link.

De selectie van EVV kent een aantal wijzigingen ten opzichte van afgelopen jaar. Daan Schouten en Jan Willem het Lam namen afscheid. In hun plaats sluiten Gerard van het Goor (Heren 2), Laurens Kamphuis en Jarno van der Weerd (beide Reflex Kampen) aan. Ook trainer Siemen Klaver is nieuw bij de club.

De promotie naar de topdivisie brengt niet alleen nieuwe en sterkere tegenstanders met zich mee, ook rondom de wedstrijden wordt geprofessionaliseerd. Zo zal heren 1 de thuiswedstrijden op center court gaan spelen en worden de wedstrijden begeleid door een “court crew” (ballenkinderen, dweilploeg) en een DJ. Bij de eerste training werd de ploeg bovendien verrast met de aanwezigheid van Dorine Verheul van Door Dorine Sport en Wellness massages uit Elburg. De gediplomeerde sportmasseur nam de spelers vakkundig onder handen, zodat de eerste training zonder pijntjes kon worden volbracht.

Komende weken werkt heren 1 een intensief voorbereidingsprogramma af met diverse toernooien, waaronder een driekamp tijdens de jaarlijkse EVV Startdag op 5 september in ’t Huiken. Op 19 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen Sudosa in Assen. Op 26 september ontvangen de heren in de eerste thuiswedstrijd Webton uit Hengelo.

 

Contact opnemen met de webmaster