Heren 1 knokt, maar verliest toch van titelkandidaat

Zaterdag 7 maart 2009, de uitwedstrijd tegen Hellas H2 stond op het programma. De tegenstander van deze dag is een ploeg die nog volop meestrijdt om de titel en dus gebrand was op een goed resultaat. Van te voren was dus al bekend dat het voor de mannen van EVV een lastige taak werd om hier te winnen.

Doordat Evert-Jan en Wilfred deze wedstrijd ontbraken, moest onze alleskunner Arjan op midden spelen (wat voor hem toch een vreemde positie is) en moest Patrick (de afgelopen 2 weken was hij uitgeschakeld met een enkelblessure) noodgedwongen eerder zijn rentree maken. Ondanks dit alles gingen we er toch vol tegen aan en hoopten we met een mooi resultaat naar huis te kunnen gaan.

Het begin van de 1e set verliep bij beide ploegen enigszins rommelig. Mooie punten werden afgewisseld met foutjes aan beide kanten, hierdoor bleef het lange tijd gelijk op gaan. Op 12-12 gaf de routine bij Hellas toch de doorslag. Door enkele goeie punten van hen en een aantal onnodige fouten aan onze kant (voetfout/netfout e.d.) pakte Hellas toch 4 punten voorsprong. EVV probeerde zich nog terug te knokken in deze set en dat leek eerst nog te gaan lukken. Gert-Jan en Marino wisten een aantal mooie punten te scoren, waardoor we de achterstand verkleinden naar 1 punt. Helaas was Hellas daardoor wakker geschud en speelden ze de 1e set beheerst uit. De eindstand was 25-19.

In de 2e set kwamen we goed uit de startblokken en pakten we 3 punten voorsprong. Hellas liet echter zien dat ze niet voor niets titelkandidaat zijn en kwam weer langszij. Voor EVV brak een fase van knokken aan en dit ging ook gepaard met goed spel. Dit bracht ons naar een stand van 17-17. Op dat moment speelde de scheidsrechter een belangrijke rol door 2 punten naar de tegenstander te geven voor een “vermeende” vakfout aan EVV zijde. Nadat we waren gaan staan zoals de scheidsrechter wilde, hielden we het hoofd niet koel en verspeelden we weer 2 punten. Kees vroeg dan ook een time-out aan op 21-17 om ons tot rust te manen. Na deze time-out lieten we zien dat we nog niet verslagen waren in deze set. Door een sterk blok van Peter, een aantal vlammende aanvallen van Rik en goeie reddingen van Arjan, Patrick en Titus knokten we ons terug naar 23-23. De 2 daaropvolgende rally’s kregen beide teams kansen om de set te pakken, maar het was uiteindelijk Hellas dat met het nodige fortuin de set besliste. We verloren deze set met 25-23.

In de 3e set en 4e set probeerden we Hellas te verrassen door de opstelling te veranderen (Titus speelde de 3e set op midden en Sven was deze set spelverdeler). Dit lukte ook aardig, want we hielden ze goed onder druk en kwamen ook weer lange tijd mee. In de 4e set pakten we zelfs 4 punten voorsprong. In beide sets lieten we toch degelijk spel zien en hadden we ook kansen om ze te winnen. Helaas voor ons liet Hellas op de belangrijke momenten zien, waarom ze bovenaan staan en wonnen ze deze 2 sets met 25-20 en 25-22.

Een verloren wedstrijd dus, maar genoeg positieve dingen om te vermelden. EVV liet deze wedstrijd bij vlagen super volleybal zien. Sven & Titus verzorgden de set-up weer goed, Gert-Jan, Marino & Rik scoorden mooie punten, Peter was super in vorm met z’n blokkering, Arjan vulde zijn taak als middenman goed in en haalde veel van de grond en libero Patrick beleefde een goeie rentree met enkele mooie reddingen en een goeie pass.

Al met al genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd en deze hopen we (met een complete en fitte selectie) dan ook weer te winnen.

Ondanks dit verlies staan we nog altijd stevig op de 5e plaats. Aangezien de concurrentie onder ons ook verloor, hebben we nog een ruime voorsprong van 8 punten.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande donderdag om 19.30 uur tegen Hellas H1 in ’t Huiken.