Heren 1 naar de topdivisie!


De kogel is door de kerk: Heren 1 speelt volgend seizoen topdivisie. Vanwege de vierde plek in het – door Corona abrupt geëindigde – seizoen 2019/2020 en een versterkte promotieregeling kreeg EVV de uitnodiging om op het tweede niveau van Nederland te spelen. Een unieke kans op topvolleybal in Elburg, maar ook één waar nogal wat organisatorische, financiële en sportieve zaken aan vast hangen.

Zo zal – naar alle waarschijnlijkheid – volgens de eredivisiereglementen worden gespeeld. Dat wil zeggen: centercourt, met ballenkids, quickmoppers, 5-ballensysteem, allerlei eisen aan (de faciliteiten rondom) het speelveld, aanwezigheid van speaker/DJ etc etc. Maar hey, in de bekerwedstrijden van afgelopen seizoen hebben we laten zien dat we dat kunnen organiseren. Dat gaat dus goed komen. En met de nodige huisvlijt kunnen we ook de meerkosten van het spelen op dit niveau beperken. (Zo zoeken we nog een goeie 2e hands laptop die we voor het elektronische scoreformulier kunnen gebruiken en iemand die een uurtje over heeft om wisselbordjes te fabriceren 😊).

Dus hebben we alleen nog een topdivisiewaardig team nodig. En ook dat is gelukt! Helaas nemen we afscheid van Daan en Jan Willem. Henrico blijft via Heren 2 in de buurt. Wouter, Robert, Marc, Tom, Joran en Remco vormen de oude kern van het team. Cedric is weer terug na een periode Oostenrijk en Gerard ruilt van plek met Henrico en sluit dit seizoen definitief aan bij H1. Verder zijn we ontzettend blij dat twee talenten uit Kampen ons komen versterken: Jarno en Laurens welkom!! En als we het helemaal niet meer weten kunnen we ook Henoch nog in het veld brengen.

Ook op trainersvlak hebben we goed nieuws. Harry zou stoppen en Siemen zou niet komen, maar zie daar: volgend seizoen staan zij samen aan het roer van het vlaggenschip! Daarmee hebben we een ervaren duo gestrikt, die eerder samen de eredivisieploeg van Landstede Zwolle onder hun hoede hadden.

We hebben nog plek in de selectie voor een passer/loper en/of een middenspeler. Maar wat er ook gebeurt: we gaan er een prachtig avontuur van maken. En daarbij hopen we natuurlijk op net zoveel support vanaf de tribune als de afgelopen seizoenen.

Contact opnemen met de webmaster