Heren 1 neemt sportieve wraak op Hellas

Na vorig weekend tegen een nederlaag te zijn aangelopen in Nunspeet tegen Hellas H2, konden we afgelopen donderdag een soort van revanche nemen op volleybalvereniging Hellas. Dit maal was het H1 van Hellas de tegenstander. Waar Hellas H2 titelkandidaat is, staat het H1 op een 7e plaats, een plaats vlak achter ons dus. Kansen genoeg voor EVV om te winnen.

Gesterkt door het feit dat we al 7 van de 8 gespeelde thuiswedstrijden hebben gewonnen en we uit waren op een sportieve revanche, begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. ’t Huiken is en blijft natuurlijk onze thuishaven en hier willen we dan ook geen verlies lijden. De 9e thuiswedstrijd moest dus ook een prooi worden voor EVV.

Het altijd aanwezige en enthousiaste publiek kreeg direct een zeer spannende 1e set voorgeschoteld. Mooie punten, lange rally’s, goeie reddingen, strijdlust, eergevoel, setstanden om bij te nagelbijten enzovoorts deze set had het allemaal. Beiden teams wilden deze set winnen, helemaal toen de set zijn einde naderde. Wie deze set zou winnen deelde een zogeheten mokerslag uit aan de tegenstander. De setstanden liepen op naar 22-22, 25-25, 27-27. Spannende tijden dus! Hellas kwam via een harde aanval op 27-28, maar Rik liet zien dat het nog een graadje harder kon. Op een scherpe set-up werd het alles of niets en beukte hij de bal binnen de halve meter! Ondanks dit geweld liet Hellas zich niet kennen en voer de set ons verder naar 30-30. Op deze stand was het uiteindelijk EVV, die zich meester wist te maken van de 1e set. Dankzij goed teamwerk, wisten we de 1e set met 32-30 naar ons toe te trekken.

Een veelbelovende start dus van de wedstrijd. EVV had door de winst van de 1e set een vertrouwensinjectie gekregen en begon steeds beter te spelen. Hellas daarentegen had toch een flinke dreun te verwerken en kwam dit in eerste instantie ook niet te boven. EVV nam in het begin van de 2e set door goeie aanvallen van Marino, Rik en Wilfred een ruime voorsprong en gaf dit ook niet meer uithanden. We wonnen deze set vrij simpel met 25-14.

De 3e set was eigenlijk vrij identiek aan de 2e set. We namen, door onder andere goed blokkerend werk van Evert-Jan en Peter, wederom een ruime voorsprong in het begin van de set en stonden dit niet meer af. De frustraties bij 1 van de spelers van Hellas liep dusdanig op, dat hij z’n emoties niet onder controle had en tegen een gele kaart opliep. Hellas was hier niet bij gebaat en ging ook deze set onderuit. Ditmaal was de eindstand 25-15.

Titus, die deze wedstrijd met een ontstoken teen speelde, had tot dan toe weer prima set-ups afgeleverd en kreeg aan het begin van de 4e set zijn welverdiende rust. Met Sven als spelverdeler begonnen we aan de 4e set en ook hij had geen moeite om de set-up te geven. Door o.a. een mooie steekbal op Evert-Jan (die deze ook snoeihard binnensloeg) begon EVV weer voortvarend aan de 4e set. Hellas besloot echter dat het wel welletjes was en zette nog 1 keer aan. Mede doordat hun spel veel beter was dan in de voorgaande sets en EVV net iets minder was, pakten ze een aantal punten voorsprong. Ondanks dat Gert-Jan nog een aantal mooie punten scoorde en dat Patrick, die deze wedstrijd weer prima stond te verdedigen, nog een aantal ballen van de vloer haalde, konden we niet voorkomen dat Hellas toch nog een puntje mee naar Nunspeet nam. We verloren deze set met 25-20.

Al met al een mooie 3-1 overwinning voor Heren 1 en weer 4 punten erbij. Door deze overwinning lopen we weer iets uit op onze naaste belagers en staan we nog altijd op een 5e plaats.

Bij deze willen we het publiek weer bedanken, zoals de statistieken aangeven (we hebben nu 8 van de 9 thuiswedstrijden gewonnen) zijn we thuis op ons sterkst en dat komt ook mede door uw steun.

Onze volgende wedstrijd is op 21 maart om 16.00 uur tegen Blauw Wit H2 in Oldebroek. Deze altijd beladen streekderby mag u natuurlijk niet missen en we hopen dan ook op veel publiek!