Heren 1 op studiereis


Hey Marieke,

Tja, als jij zo blijft spuien moet ik ook maar weer eens he… Fijn om te horen dat jullie het regionale volleybal zo goed sponsoren. Paar puntjes voor Blauw Wit, paar extra voor Dames 1. Zo houd je iedereen aan boord. Da’s ook wel een nobel streven voor ons. Dat wil zeggen: we moeten onszélf weer eens wat punten toebedelen. Anders is er geen eerste divisie volleybal meer in de regio (of je moet het pittoreske Kampen mee willen rekenen. Maar dat wens je niemand toe). Want het is inmiddels retespannend in de eerste divisie A. Dat komt mede door allerlei onverwachte uitslagen. Zo won kampioenskandidaat Orion slechts met 2-3 bij het kwakkelende SVS en versloeg Lygurcus met dezelfde cijfers Arvovem, dat – ondanks het recente vertrek van de gelauwerde spelverdeler René Baanders – in verliespunten maandenlang eerste stond.

Gelukkig pakten wij zelf nog een puntje bij de studenten van Donitas, die in eigen huis best lastig te bestrijden zijn. Dat merkten we in de eerste twee sets, waarin we ons voornamelijk hebben beperkt tot bukken, schuilen en terugrollen. Gelukkig hadden we wel de volle steun van het blauw-gele (niet te verwarren met blauw-witte!) thuispubliek dat als één man achter ons ging staan. Uit honderd kelen klonk het ‘Hup EVV!!!’, gevolgd door de hartekreet ‘maak er in vredesnaam een wedstrijd van..!’.  De derde set besloten we daarop uit een ander vaatje te tappen. En dat gaf al snel een heel ander beeld te zien: we kwamen met 1-0 vóór!!! En ook met 2-1!!! Hilariteit alom. Nadat we snel een foto van het scorebord hadden gemaakt, bleek Donitas zo van slag dat ze ons de set wilden schenken. Hun coach weigerde gedurende de set zelfs van zijn stoel te komen, waarbij hij een gebroken enkel als slap excuus gebruikte. Deed dan alles wat blauw-geel was mee aan de actie ‘Steun EVV’? Neen, één student bood moedig weerstand! En dat was jongeheer J.P. Dijkhuis, vlaggenist van dienst, die op de stand 22-24 onder het motto ‘redden wat er te redden valt’ een Donitas-aanval die pas ter hoogte van Grijpskerk de grond raakte met een fier gebaar in gaf. Ongeloof, maar ook een zekere waardering voor dit staaltje absurdistisch theater van de jeugdige student, was zijn deel. Gelukkig had  eerste scheids Hoekstra zijn ogen niet in de zak en zo hadden we dan onverwacht toch maar een setje te pakken. Tijdens de pauze na de gewonnen derde set rekende onze eigen student Daniel (wegens spamfilter van de EVV-site kan ik zijn bijnaam helaas niet gebruiken) voor dat we hiermee volgens de Stelling van Cramer* een punt uitliepen op zeker negen andere teams in de competitie. Hoewel niemand precies begreep wat de jonggeleerde bedoelde, meenden wij dat het in ieder geval iets positiefs moest zijn. Zodat we voor de zekerheid – en tot verbijstering van de rest van de aanwezigen – maar heel hard begonnen te juichen. Toen ook de wedstrijdbal weer terug was uit Grijpskerk kon eindelijk de vierde set beginnen. En daarin deden we best leuk mee. Totdat het 18-18 was en we een paar ongelukkige ballen speelden. Nou ja, ongelukkig… Wij vonden dat die anderen vier keer speelden. En aan het net zaten. En dat wij géén technische fout maakten. Maar de tegenstander, jongeheer Dijkhuis en de scheidsrechters zagen dat anders. Tja, dan heb je je daar maar bij neer te leggen. En dan moet je zeker niet emotioneel reageren! Omdat we arbiter Hoekstra inmiddels tot onze volleybalvrienden mogen rekenen, herkende hij hoe we ons best daarvoor deden. En beoordeelde hij onze inspanningen en niet het resultaat. Waardoor we zonder kaarten en/of schorsingen Groningen konden verlaten. Waarvoor hulde!! Het vierde setje hebben we vervolgens maar aan de gastheren gelaten. Studeren is tegenwoordig tenslotte al zwaar genoeg.

boos

 

Wat veel tekst over volleybal opeens, zul je misschien denken. Dat komt omdat er verder eigenlijk niet zoveel te melden valt. Mwaa… er valt eigenlijk van alles te melden…, maar ja dat spamfilter he… Misschien leuk om te weten dat we komende zaterdag thuis tegen Lygurcus spelen. Ik weet dat jij je daar al een heel seizoen op verheugt. Wij verheugen ons daar na de uitwedstrijd in december al een tijdje niet meer op. Beste speler destijds was Lou Leeuw, die in grootse vorm stak. Maar die zal waarschijnlijk niet meekomen. De kans is daarom groot dat we dit keer te maken krijgen met de Stelling van Kramer. Meestal speelt hij onder rugnummer 7…

* Voor degenen die wiskundig net zo weinig onderlegd zijn als wijzelf:

Stelling van Cramer

In volgende vergelijkingen :
ax + by = c
dx + ey = f
stelt Cramer dat :
x = (c * e – b * f ) / (a * e – b * d)
y = (a * f – e * d) / (a * e – b * d)

Voorbeeld :
3x + 7y = 12
12x – 11y = 2

Contact opnemen met de webmaster