Heren 1 verliest 1e thuiswedstrijd

Zaterdag 22 januari stond de thuiswedstrijd tegen VVH Heren 2 op het programma. De heren van VVH bezitten erg veel ervaring en hebben al 3 jaar het kampioenschap opgeëist in de promotieklasse.

EVV had de eerste ontmoeting met VVH 2 gewonnen met 3-1 maar dit had ook net zo goed andersom kunnen zijn geweest, gezien de setstanden. Over de gehele wedstrijd had EVV maar 5 punten meer gemaakt. De heren van EVV waren dan ook erg gefocust op deze confrontatie.

Helaas kregen we vrijdagmiddag te horen dat onze spelverdeler Wouter Gaillard niet er bij kon zijn. Hij lag ziek op bed. Gelukkig was Sven Rietkerk bereid om ons te helpen, zodat we toch met een echte spelverdeler aan konden treden.

Vooraf aan de wedstrijd mochten de heren van EVV ook nog kennis maken met “de mini van de week” Rick Schriever . Rick mocht de hele wedstrijd van dichtbij mee maken, en kreeg zelfs een basisplaats van onze coach Kees Jaket. Omdat de toss was gewonnen door EVV, mocht Rick Schriever de 1e opslag doen

De 1e set leek het wel of de heren van EVV met een instelling het veld waren ingegaan van : “we gaan hier toch niks halen” Kees Jaket moest al snel 2 time-out`s aanvragen, en ondanks de wissels van Herjan voor Wilfred en Henoch voor Gert Jan, werd de 1e set verloren met 15-25.

De 2e set begon EVV heel anders, er werd weer als vanouds verdedigd door Arjan Staes en Herjan de Groot en op de buitenkant waren het de snoei harde aanvallen van Henrico Kroes en Rik Straatman zodat deze set werd gewonnen met 25-19.

Bij de Heren van EVV leek het gevoel te komen van dat er deze middag wel wat te halen viel, en dus begon EVV weer erg sterk aan de 3e set. Toch ging het halverwege de set toch weer de verkeerde kant op. De pass werd een stuk minder, waardoor de middenmensen Marino Bos en Gert Jan van Loo niet aangespeeld konden worden, en er op de buitenkant vaak een 2-mansblok was. Ondanks een eindspurt van EVV, waarbij Henrico Kroes en Henoch Snuif een aantal “killing blocks” lieten aantekenen, werd de set toch verloren met 22-25

De 4e set begonnen we zoals we ook de 3e set waren begonnen. De heren van EVV hadden tot de 19 een kleine voorsprong. Maar op een stand van 19-16 maakten EVV een aantal fouten achter elkaar, zodat VVH weer langszij kon komen. Echter de mannen van EVV lieten zien dat ze toch kansen roken maar bij een stand van 23-24 floot de scheidrechter de set af, omdat hij had gezien dat de bal het plafond had geraakt. Dit leidde tot enige frustraties in het veld als op de tribune. Maar de scheidstrechter bleef bij zijn standpunt, zodat EVV deze wedstrijd verloor met 3-1.

Door deze 1e thuisnederlaag zakt EVV 1 plaatsje op de ranglijst en staan ze dus nu 2e ,met een achterstand van 2 punten.

Aankomende woensdag speelt EVV alweer zijn volgende wedstrijd. Om 21:15 zal er in Apeldoorn worden aangetreden tegen Kindercentrum Alterno Heren 5. Dit team staat in de middenmoot, en thuis won EVV deze wedstrijd met 3-1.

EVV hoopt dan ook weer op veel supporters op de tribune, en wil via deze weg de volgende personen bedanken.