Heren 1 wint derde finale

Afgelopen donderdag was het weer zo ver. De heren van EVV 1 mochten weer een potje spelen!!

Zoals onze coach Kees Jaket al een aantal weken benadrukt, is elke wedstrijd een finale op zich. Zo ook deze wedstrijd.

Om 19:30 moesten we onze derde finale wedstrijd spelen in Ermelo tegen het eerste herenteam van Pauwervoll. Thuis was tegen deze ploeg een 3-1 winst geboekt, maar deze uitslag zou in deze fase van de competitie niet voldoende zijn voor het vlaggenschip van EVV. Er zou gewonnen moeten worden met 4-0. Met een voltallig fitte selectie gingen we de strijd aan. Zelfs onze libero Arjan Staes gaf te kennen dat hij topfit was. Arjan had namelijk de training van afgelopen dinsdag vroegtijdig moeten staken omdat hij last had van de knie.

Ook de heren van Pauwervoll hadden een missie, namelijk zorgen voor een goede servicedruk, want één ding wisten ze nog van de vorige keer, als de service druk niet goed was, kwam de pass van Herjan,Henrico en Wilfred voortreffelijk aan, en dan kon onze spelverdeler Wouter mooie aanval combinaties op het veld verdelen. Echter in de 1e set lukte dit de mannen van Pauwervoll niet altijd, zodat EVV langzaam maar gestaag een voorsprong nam. En kwam het een keer voor dat er niet direct een punt werd gescoord door EVV, dan was er onze lange middenman Evert Jan die een aantal killingblocks verzorgde. EVV won de 1e set dan ook met 25-20.

De 2e set begon EVV waar ze 1e set mee waren geëindigd, namelijk geconcentreerd spel. Vanaf het begin nam EVV een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Het enige minpuntje in deze set was dat Marino niet het niveau kon laten zien zoals hij de laatste weken heeft laten zien. Dit geeft maar weer eens aan dat zelfs "de bonk" een mens is en geen machine, gelukkig hebben we veel kwaliteiten op de bank zitten en dus mocht onze oude "mini van de week" Henoch invallen. Dit ging zo goed, wat iedereen trouwens verbaasde, dat hij ook de volgende sets mocht spelen. Deze set werd door EVV gewonnen met 25-14.

De 3e set ging het spel bij EVV steeds makkelijker, Rik scoorde weer zoals vanouds met snelle aanvallen op positie 2, Herjan scoorde veel punten via de handjes, en Wilfred liet ook weer zien, te beschikken over een goede invalbeurt. Gert Jan mocht invallen voor Evert Jan en liet ook weer zien dat hij op de weg terug is na een poosje niet geheel fit te zijn geweest. Zelfs een onmogelijke rallybal van Henrico, ging toch nog over het net. De Heren van Pauwervoll werden er moedeloos van. EVV won deze set met alweer duidelijke cijfers van 25-17.

Op naar de 4e set. In de kopjes van de mannen werd weer even de laatste set tegen Devolco voor de geest gehaald. Wij hadden maar één missie, ook deze set winnen!!

Zo geconcentreerd als we de eerste 3 sets hadden gespeeld, zo speelden we ook deze set. Zelfs de dames van EVV 2 (die naast ons speelden) konden ons niet uit de concentratie halen. Alles liep op rolletjes, zodat Evert Jan dacht laat ik eens een andere manier van serveren proberen. Hij gooide de bal op, ving hem vervolgens, en gooide hem bovenhands over het net. Echter de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, zag hierin geen opslag en floot dus af. Na afloop verklaarde Evert Jan last te hebben gehad van overstekend wild in de vorm van Henrico. Hij stond namelijk op het moment van opslag, opstellingsfout en liep dus snel langs Evert Jan heen. Dit kon de pret niet drukken en dus won EVV deze set met duidelijke cijfers 25-14.

De 3e finalewedstrijd werd dus gewonnen met 4-0 en de 5 punten zijn dus weer in de "pocket".

Als blijk van waardering voor de vele aanmoedigingen, werden de dames van EVV 2 getrakteerd op een show van onze eigen Chippendale Wouter. Hij ging namelijk "full monty" door de heren kleedkamer, waardoor enkele dames "even de weg kwijt waren". En onze vaste supporters werden door Gert Jan en Herjan getrakteerd op een aantal bommetjes in het naast gelegen zwembad, waarbij zelfs "gemoond" werd door Herjan.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Spiker uit Eerbeek te wachten. Ook dit wordt weer een spektakel. Om 17:00 uur begint de wedstrijd, waarbij ook weer een mini van de week onze selectie komt versterken. Veel toeschouwers en lawaai zullen ons zeker helpen, om ook deze finale weer goed af te kunnen sluiten.