Heren 2 in Europa


Afgelopen weken zijn wij verdienstelijk geweest binnen de lijnen. Wij speelden twee thuiswedstrijden: één tegen N.V.C en één tegen VZK. De eerste was een belangrijke wedstrijd voor het behoud van de 4e plek. Wij zijn hierin geslaagd door deze wedstrijd te winnen met 3-1. De week erna stond een thuispartij tegen (toenmalig) hekkensluiter VZK op de planning. Onze voorbereiding was echter van een veel hoger niveau dan je zou verwachten tegen de hekkensluiter. Echter kwam de aap uit de mouw bij de aanvang van de wedstrijd, het ging om een familie van den Brink derby. Gelukkig kwamen wij met 4-0 als winnaar uit de bus!

In de tussentijd ontstond er bij de Nevobo een groot probleem, aangezien alle Nederlandse teams die zouden afreizen naar het befaamde Europese bekertoernooi afhaakten vanwege het coronavirus. Nu zult u denken, en wat heeft dit met Heren 2 te maken? Het gerucht gaat dat EVV Bultman-Hartholt H1 de volgende keuze was van de Nevobo om de Nederlandse eer hoog te houden in dit toernooi, maar dat een medewerker (een zekere Wouter) een ‘typefout’ heeft gemaakt en EVV Bultman-Hartholt H2 heeft ingeschreven in hun plaats. Toen ons per officiële brief vanuit het Koninklijk huis en de Nevobo gevraagd werd om de eer van het vaderland te verdedigen twijfelden wij geen moment, en maakten ons klaar voor vertrek!

Dit toernooi zou plaats vinden in Spanje, echter kregen wij halverwege onze reis slecht nieuws van de Nevobo, het toernooi was toch afgelast aangezien alle andere teams hadden afgezegd (“Wat zijn het?; lafaards”). Wij besloten dus maar om terug naar huis te gaan. Wij waren nog maar in België, toen het nog slechter werd, heel Brabant bleek afgesloten en in quarantaine. Wij kregen strikte orders om te blijven waar wij waren tot nader order, alle onkosten zouden vergoed worden!

Zo strandde een groot gedeelte van Heren 2 in Gent (een klein gedeelte was eerder vertrokken en bevond zich al in Brabant ten tijde van de quarantaine, wij hebben niks meer van ze gehoord via Whatsapp, en hopen dat alles goed met ze gaat!). Gent is een fantastische (studenten)stad die erg lijkt op Elburg, maar dan groter. Geluk bij een ongeluk was ook nog dat Gent een goede reputatie heeft op het gebied van speciaalbieren, die wij grondig onderzocht hebben (alle onkosten werden toch vergoed 🙂 )

Helaas is deze stad ook groot in iets kleins: Alle stoelen in de kroegen zijn gebouwd voor kabouters. Hoewel sommige spelers van 1.60m dit als een voordeel zagen (“Ik kan eindelijk met mijn voeten bij de grond!”), vonden de meeste dit een nadeel.

Om alle verkrampte spieren weer in beweging te krijgen hebben wij de stad ook maar gelijk verkend. Na wat ronddwalen kwamen wij bij een groot fort uit. De audio-tour kunnen we zeker aanraden, de geluidseffecten en Belgische uitdrukking zijn goud! Tjeerd verdient nog een speciale vermelding hier, voor zijn rol in de opname van de nieuwe aflevering van Piet Piraat. Voor alle fans van Piet Piraat, deze aflevering gaat waarschijnlijk heten ‘de Wraak van de boze moeder op Generaal Tjeerd!’. In deze aflevering leert Generaal Tjeerd dat jankende kinderen je (extra) hoofdpijn kunnen bezorgen, maar dat moeders niet altijd begrijpen dat je ergens komt voor je rust.

Na de opnames voor deze aflevering hoorden wij dat er een naam is voor wat wij aan het doen waren: Beerwalk. Dit is het degusteren van speciaalbier gecombineerd met een rondleiding door de stad onder leiding van een gids. Onderweg hebben wij veel Vlaamse wijsheden en spreekwoorden opgedaan van onze gids, het blijft een fantastische taal! Enkele werden snel door ons opgepakt, en maken zeker kans om onze yell van volgend jaar te worden! Ook hebben wij veel grappen van Tukkers geleerd, maar deze vonden wij duidelijk minder grappig. Er zijn nog veel meer interessante dingen gebeurd, maar daarvoor geldt “what happens in Gent, stays in Gent”

Zondag kregen wij helaas bericht van de Nederlandse overheid dat ze maatregelen hadden genomen, en de snelwegen hadden afgesloten voor Brabanders om ons een veilige terugreis naar Elburg te garanderen. Enkele leden van ons team vonden deze maatregelen echter niet voldoende, en probeerden hun adem in te houden gedurende de reis door Brabant, helaas blijkt dit iets te ambitieus. Wij zijn inmiddels weer terug in Elburg, en maken ons klaar voor de volgende uitwedstrijd in onze normale competitie tegen Hattem, aanstaande donderdagavond! Er gaan geruchten dat wij nog een onderscheiding ontvangen voor onze dappere inzet voor het Vaderland in tijden van nood, daarover zullen wij jullie ook op de hoogte houden!

Contact opnemen met de webmaster