Heren 2 speelt in de zandbak


Het was weer zover, na weken voorbereiden mocht Heren 2 weer aantreden. De locatie was deze keer echter geen sporthal, maar het  Schootsveld waar een behoorlijke laag zand neergelegd was. Dat is toch even andere koek dan het Elburgse strand waar we normaal beachen (veel minder glas/bierdopjes etc. in het zand).

Wij waren goed vertegenwoordigd in Heren Laag met maar liefst 7 spelers: Sander, Wim, Patrick, Gerard, Stefan, Berry en Herjan. Pim was al weggekaapt door een recreatief team, en moest deze onderlinge titanenstrijd dus missen. De ene helft van het kampioensduo van vorig jaar (Auee & Beelen), kampte nog met een blessure, waardoor Herjan samen met Berry de eer kreeg om de kampioenstitel te verdedigen dit jaar!

Auee & De Groot kwamen vrijdagavond matig uit de startblokken tegen Schriever & Klock, maar wisten zich terug te knokken en de wedstrijd te winnen. De tweede onderlinge wedstrijd tussen Auee & De Groot en kanshebber Patje & Tjeerd werd een spannende wedstrijd, die resulteerde in gelijkspel.

Tijdens het toernooi leek Berry toch ook wat last te hebben van zijn duim (of een andere vinger, dat kon de VAR ook niet zien op de beelden). Dat maakte het spelen wel wat moeilijk maar gelukkig was daar Herjan nog, die koel bleef in deze spannende wedstrijden. Ook Patrick en Sander klaagden aan de zijkant wat over pijnlijke knieën of enkels. Maar we moeten toegeven, hun leeftijden werken natuurlijk ook niet mee (26 en 31 jaar, beslis zelf maar welke leeftijd bij wie hoort).

Schriever en Klock streden dapper maar het was het elke keer net niet. Tijdens de wedstrijd tegen Stefan en Erik leek er toch een ommezwaai te komen door de opslagen. Wim en Sander plaatsen elke keer de bal op de netrand waardoor de bal aan de kant van Stefan & Erik terecht kwam. Het is een gemene tactiek die ze maar liefst acht keer hebben ingezet in die wedstrijd. Helaas was dit niet meer voldoende voor een plaats in de finale.

Uiteindelijk stonden Auee & de Groot in de finale om hun kampioenstitel te verdedigen tegen Van Norel & De Vries. In de stromende regen volbrachten Patrick & Tjeerd de eervolle taak om deze wedstrijd te fluiten. Na een spannende 3-setter, wonnen Van Norel & De Vries nipt van de kampioenen van vorig jaar (gefeliciteerd heren!).

Heren 2 heeft gelijk besloten om het stilzwijgende contract met de lokale horeca te verlengen tot volgend jaar en heeft daar de behaalde resultaten gevierd. De eindconclusie was: een gezellig en sportief toernooi waarbij het niveau dicht bij elkaar lag, en wij kijken uit naar volgend jaar!

Nu gaat Heren 2 uitrusten, de gewonden verzorgen en dan staan we in september weer in de hal voor een nieuw volleybaljaar. Hopelijk zien we iedereen daar!

Contact opnemen met de webmaster