Heren 3 begint met vliegende start

Afgelopen vrijdag begon voor Heren 3 de competitie met een uitwedstrijd in Voorthuizen tegen SDS H4.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er toch wel enige twijfel over de mogelijkheden van het team. In vergelijking tot het vorige seizoen, toen Heren 3 nog Heren 2 was, is er behoorlijk wat veranderd in de samenstelling van het team. Henry Mensink, Ton Spoelder en Herman de Jager hebben EVV verlaten. Daarvoor in de plaats zijn gekomen: Jan Nagelhout (nieuw), Hans van Deutekom (overgekomen van H2) en Sander Klock (overgekomen van Jongens A). Alles bij elkaar een selctie van 8 spelers, niet veel maar met een beetje creativiteit moet dat te doen zijn. Voor de eerste wedstrijd waren Jan en Rudi door vakanties afwezig, maar konden we Berry van Heren 2 overhalen om met ons mee af te reizen naar het verre Voorthuizen.

De eerste set tegen het veel jongere team van SDS ging gelijk op. We moesten nog een beetje aan elkaar wennen en ook de posities waren nog niet helemaal duidelijk. Spelverdeler Wim wist zijn aanvallers goed te vinden en mede door veel strijdlust wisen we deze set uiteindelijk met 25-23 te winnen.

In de tweede set nam EVV al snel een voorsprong van 6 punten en wist deze tot 23-17 vast te houden. Na een time-out van SDS was EVV even van slag en konden de mannen uit Voorthuizen terugkomen tot 23-20. Toen was het tijd voor een time-out aan EVV kant, waarna Berry twee keer op midden werd aangespeeld en de set met 25-20 werd binnengehaald.

De derde set is traditioneel een lastige set. SDS stond in deze set lange tijd aan de goede kant van de score en kreeg aan het eind van de set ook een aantal setpunten. Uiteindelijk ging ook deze set met 28-26 naar EVV.

De eerste overwinning was een feit en dat bleek ook SDS te beseffen. Er werd aan de kant van SDS vrijwel geen bal meer goed gepasst en als er eens een bal terugkwam, werd deze meestal direct door EVV binnen geslagen. De vierde set ging met 25-9 naar EVV. Vier sets gewonnen en daarmee een bonuspunt voor de ranglijst. In elk geval één week staat EVV Heren 3 (gedeeld) bovenaan.