Heren 3 ontsnapt in Lelystad !

Vrijdag 16 maart moest Heren 3 aantreden in Lelystad tegen Volta H5. Deze tegenstander had Heren 3 in Elburg al de stuipen op het lijf gejaagd. EVV won wel met 4-0, maar hiervan waren op zijn minst 2 sets "gestolen".  Beducht voor deze tegenstander werd er afgereisd naar Lelystad. EVV moest Eddy the Eagle missen, Henk van der Voort was grieperig en Jaco Cosse kwam terug van een enkelblessure, kortom EVV H3 kwam niet met de allerbeste formatie aan in Lelystad. Volta maakte de woorden die ze hadden uitgesproken in Elburg: "wacht maar tot je bij ons op bezoek komt", helemaal waar. De gehele selectie, 12 man sterk, waren erop uit om de sportieve scalp van EVV H3 in Lelystad te houden.

EVV had geen enkel weerwoord tegen het fanatieke aanvalsspel van Volta en de eerste set werd dan ook kansloos met 25-19 verloren.  De tweede set beloofde al niet veel beter, Volta liep uit naar 8-2 en EVV moest alle zeilen bijzetten om niet kansloos afgeserveerd te worden. Gelukkig kwamen de spelers van H3 steeds beter in hun spel, maar vooral de teamspirit werd veel beter. Via 19-19 kwam Volta nogmaals op voorsprong 23-21, maar EVV wilde deze set beslist niet verliezen en uiteindelijk trokken ze aan het langste eind 25-23.

Als je nu dacht dat EVV moed geput had uit deze setwinst, dan kwam je bedrogen uit. Het was Volta dat EVV overliep in de beginfase  van deze set en EVV keek in no-time tegen een 11-2 achterstand aan. Wederom werden de ruggen van de EVV spelers gerecht en werd het gat in punten langzaam maar zeker gedicht. Op 22-22 was de stand gelijk en via 23-23 ging de setwinst alsnog naar EVV met 25-23. Grote klasse, de teamgeest bracht uiteindelijk de overwinning in deze set!

De 4e set leek in eerste instantie een makkie te worden voor EVV dat snel uitliep naar 12-7. Nu was Volta aan de beurt voor een inhaalrace en dat lukte ze goed door een 19-16 voorsprong te nemen. EVV wist echter niet van wijken en wilde beslist met 3 punten in de tas naar Elburg afreizen. De stand werd op 21-21 weer gelijk getrokken en je voelde dat EVV controle kreeg over deze set het werd 22-22. Volta serveerde in het net. Hamid Hussaini scoorde met een ace en zijn laatste opslag verdween via een Volta speler hoog tegen de muur. 25-22 setwinst voor EVV en wat nog belangrijker was 3-1 winst voor EVV.

EVV Heren 3 wist in deze wedstrijd een team te worden. Eigen belang werd ondergeschikt gemaakt aan de teamprestatie en hierdoor wist EVV H3 uiteindelijk de weerstand van Volta H5 te breken. Geweldig!!! Door deze winst behoudt EVV H3 een voorsprong van 6 punten op hun naaste belager VZK H5 en met nog 4 wedstrijden te gaan komt de titel wel erg dichtbij. Volgende week donderdag 22 maart speelt EVV H3 om 20.00 uur in Nunspeet tegen Hellas H4. Thuis werd van deze tegenstander simpel gewonnen maar de EVV heren weten dat ze nog 4 finales moeten spelen voordat ze zich kampioen mogen noemen.