Heren 3 verslaat opnieuw……

Donderdag 12 april speelde heren 3 voor de derde keer dit seizoen tegen Pauwervoll heren 4. De twee voorgaande wedstrijden waren met 3-1 en 4-0 verloren, dus we waren extra gemotiveerd om dit team een keer te verslaan. Pauwervoll stond op een 4e plek in de competitie, EVV op een 6e.

We begonnen aan de wedstrijd onder de deskundige leiding van internationaal scheidsrechter Henk Radstaak, die deze avond weer voor 2 fluitsessies uit het oosten was gekomen. Jan was bijna het gehele seizoen geblesseerd geweest, maar was zo tegen het einde van de competitie toch weer fit genoeg om wat wedstrijdervaring op te doen. Besloten werd om hem als libero in te zetten, met als bijkomend voordeel dat de middenspelers (beiden 50+) nu ook eens even een rustmomentje in de wedstrijd zouden hebben.

De eerste set begon voortvarend, met al direct een voorsprong van 5-0. Pauwervoll kwam wat langzaam op gang maar wist toch aan te sluiten. Het ging behoorlijk gelijk op maar uiteindelijk wist Pauwervoll toch de set te winnen met 25-20.

EVV was nu echt wakker en begon de 2e set met nog meer vaart, al snel stond de teller op 10-1, waarna het tijd werd voor de eerste time-out voor Pauwervoll. Wat daarna gebeurde was een ontnuchterende demonstratie van het spreekwoord “Verkoop de huid niet voor je de beer geschoten hebt”. Pauwervoll wist ook deze set te winnen met 25-21.

De derde set werd het roer omgegooid en ging Wim spelverdelen in plaats van Ruud. Of het zijn bijzondere energiedrankje was of de aanwezigheid van supporters op de tribune is niet helemaal duidelijk, maar deze set kreeg ons jongste talent, Sander opeens de geest. Hij begon aanvallend ongewoon fel te scoren rechtdoor of diagonaal, dat maakte allemaal niet uit, punt na punt rolde binnen. Ook Jan onze libero werd steeds fanatieker, hij dook naar elke bal zoals een goede keeper doet, waarbij hij even vergat dat de vloer in het Huiken toch iets harder is dan een grasveld. Een korte blessurebehandeling was even nodig, maar mede door dit fanatisme ging de set naar EVV met 25-18.

Opgepept door dit resultaat begonnen we met goede moed aan de 4e set, we wisten de ingezette koers te handhaven, en door concentratie en inzet en ondanks diverse wissels bij Pauwervoll werd deze set ook gewonnen: 25-21. Op naar de vijfde set dus.

Met de gedachte in het achterhoofd dat alle tot nu toe door EVV gespeelde 5-setters gewonnen waren, begon Eric aan een ijzersterke servicebeurt. Mede hierdoor was het binnen de kortste keren 8-0, dus wisseling van veld, waarbij tijdens het passeren van de tegenstander de vertwijfeling in hun ogen goed te zien was. Pauwervoll probeerde nog wel het tij te keren, maar de set werd riant met 15-8 door EVV gewonnen, de 5e gewonnen 5-setter. Hierdoor wisten we ook naar de 5e plaats in de ranglijst op te klimmen.

Op zaterdag 21 april volgt de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Ormi heren 3, dat kansloos onderaan staat. Als de prognose op de nevobo site uitkomt zou dat mooi zijn, maar ook hier geldt het bekende spreekwoord, (zie set 2…).