Heren 4 pakt de kraker


Eindelijk was het dan zo ver, voor het eerst tegen onze directe concurrent BSV H2. Door alle Corona uitval hadden we nog niet tegen hen gespeeld, maar zaterdag 16 april ging het dan echt gebeuren. Uit naar Beekbergen, spelen op centre court. Nou is dat niet zo bijzonder als er is maar één veld in de zaal is, maar toch. BSV H2? Dat zijn van die jonge gasten dachten we. Nou heb je dat al snel in vergelijking met ons team, ze waren ook zeker wat jonger maar het viel nogal mee. Wij hadden Henoch mee, helpt niet om de gemiddelde leeftijd omlaag te brengen, maar zeker wel om het niveau omhoog te brengen.
BSV had zelfs publiek meegenomen en een heus spandoek opgehangen. Dit moest hun dag worden. Winnen van EVV en daarna feest vieren in de oergezellige kantine.
Bij het inslaan klapten ze er behoorlijk op los, maar gelukkig maakt dat op ons geen indruk. Gewoon flink wat servicedruk waardoor hun pass niet lekker gaat, zij niet scoren en wij vervolgens wel.
Op papier heel simpel. In de praktijk liep het wat anders, na twee keer met de ogen knipperen stonden we 0-7 achter.
Niets aan de hand, gewoon even tandje erbij en terugkomen.
En dat lukte zowaar. We slopen langzaam dichterbij en als collectief leverden we een topprestatie, we pakten de set met 25-23. Veel mooie punten gescoord. Teveel om te onthouden, behalve één. Henk had een schitterend blok, waardoor maar weer eens blijkt: het gaat niet om de lengte, maar om de timing.
Deze tegenvaller had BSV niet verwacht. Ze hadden zoveel tijd nodig om dit te verwerken, dat we ook de tweede set wonnen met 25-17.
De altijd lastige derde set werd nu cruciaal. Nu moest het gebeuren voor BSV en ook voor ons, want 5 sets wilden we onze knieën niet aandoen. Een kraker is leuk, maar niet als het lichaam begint te kraken.
Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan! We wonnen met 25-18!
Wie had dat gedacht. De competitie gaat nergens meer om? Echt wel, om de eer!
De vierde set moesten we eerst even bijkomen, waardoor we vrij ver achter kwamen. Na een opleving kwamen we terug tot 23-24, met weer een prachtig blok van Henk, dikke paniek bij BSV en nog snel een time-out.
Helaas verloren we die set met 23-25, maar o zo trots op onze 3-1 overwinning.
Dit zijn de wedstrijden die volleybal zo leuk maken!
Gelukkig was er genoeg geld in de pot om het te vieren met meer dan 1 biertje.
Vrijdagavond de volgende wedstrijd, thuis om 21:15 uur. Weer tegen BSV, maar nu H3. Hopelijk met flink wat toeschouwers die nu toch wel nieuwsgierig moeten zijn naar het spel van de toppers van Heren 4.
Contact opnemen met de webmaster