Heren 4 ziet en hoort

(dit verslag is ook te horen op teletekst pagina 1234.)
Daar stonden we dan, zaterdag ochtend 9.30 uur (mini-tijden) voor een wedstrijd in Hoevelaken. Voor een gemiddeld heren-team een ongebruikelijk tijdstip. Bij binnenkomst in de kantine van de sporthal werd duidelijk dat de tijd er daadwerkelijk had stil gestaan. De gevreesde lampen die in 2019 door een speler van het toenmalige H2 kapot is geslagen hingen er nog steeds. Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar het verslag dat over deze wedstrijd is geschreven.
Na de koffie, de woordgrappen en het team gesprek was het tijd om de zaal in te gaan.

Bij de toss werd ons verteld dat het een beginnende scheidsrechter was en dat er een extra persoon bij de teltafel zou staan om te beoordelen en soms te helpen. Natuurlijk geen enkel probleem. Maar dat pakte anders uit.

Deze scheids had zichzelf aangeleerd om het protocol hardop uit te spreken om zo niets te vergeten. Iets teveel afleiding voor ons!

Na het eerste fluitsignaal werd ons duidelijk dat niet de scheids op de stoel stond, maar bij de teltafel. Op een stand van 13-13 krabbelde de scheids terug op haar beslissing na aangeven van de “andere” scheids. Een beslissing die bij ons team de nodige onrust veroorzaakte waardoor uiteindelijk deze set werd verloren.

Vergeten en door naar de 2e set.

Die ging beter en het spel zag er beter uit. Nog wel een grappig moment toen Eric de bal letterlijk in de tribunes sloeg na een vernietigende smash. Alleen raakte de bal niet eerst de grond binnen de lijnen. Dit had de scheids goed gezien. Na de nodige stevige rally’s was de overwinning in deze set van ons.

De 3e set verliep net zoals de vorige 2. Gelijkwaardig spel. Scoreverloop dicht bij elkaar en weinig ruimte voor fouten. En fouten maken dat deed Mika, onze inleen van H3, ditmaal niet. Na de vorige wedstrijd en zijn eigen wedstrijd de avond ervoor had hij begrepen dat je als middenspeler niet rechtdoor moet slaan. Dus hoekjes maken en dan lekker hard inslaan. Dat had hij goed onthouden. Met een vernietigende smash door Mika werd de 3e set ook door ons gewonnen.
Op naar de 4e en hopelijk laatste set. Maar niets was zeker. Het spel was gelijkwaardig, het Dames 3 team van EVV had ondertussen plaats genomen op de tribune en met de toch al hoge temperatuur in de zaal werd het een verstikkende 4e set.
Ook deze set verliep ging het score-verloop gelijk op, maar door een goede service-beurt van Hans kantelde de wedstrijd en wonnen we ook deze laatste set.

Een 3-1 overwinning en daarmee komen er weer 4 punten bij.

Hierdoor staan we na 2 wedstrijden, 6e  op de ranglijst, maar met 2 wedstrijden minder dan de meeste teams boven ons. Inmiddels Op naar volgende week wanneer VZK H2 de tegenstander is. Kom jij ons aanmoedigen????