Heren EVV start erg sterk maar maakt het niet af!!!!

Afgelopen zaterdag was het voor het eerste herenteam van EVV de eerste wedstrijd van het seizoen. Gelijk stond er een kraker op het programma. Blauw-wit uit Oldebroek was te gast in Elburg. Na jaren in verschillende klasses gespeeld te hebben zijn er dit jaar weer ouderwetse derby`s te aanschouwen. EVV zag eind vorig seizoen een drietal spelers vertrekken. Marino Bos is gaan studeren in het buitenland, Evert-Jan Beelen en Wilfred Straatman hebben een stapje terug gedaan en spelen in het tweede team van de Elburger volleybalvereniging. Daar staat tegenover de komst van Sjoerd Kersten afkomstig van Volta uit Lelystad en Robert van Esterik afkomstig van Dynamo uit Apeldoorn. Spelverdeler van het vorige seizoen Wouter Gaillard moest zich laten opereren aan zijn knie en zal de aankomende tijd rust moeten houden, afwachten wanneer hij weer kan gaan spelen. Door deze blessure heeft Dennis van Holland oud trainer binnen EVV zich bereid gevonden het spelverdelen op zich te nemen. Hier zijn we hem dan ook erg dankbaar voor.   Voor EVV, sinds jaren weer terug in de hoogste afdeling van de regio, stond gelijk een kraker op het programma. Op bezoek in Elburg kwamen de mannen uit Oldebroek van volleybalvereniging Blauw-wit. Deze derby werd aanschouwd door het vele publiek wat hierop af was gekomen. Helaas misten wij ook een paar hechte supporters op de tribune. Zij vonden het bokbier belangrijker dan het volleybal deze zaterdag, iets wat niet onbegrijpelijk is met het mooie weer.   EVV begon in een verrassend sterk aan de wedstrijd en dat met een ander team als de afgelopen twee seizoenen. De servicedruk lag erg hoog. De Oldebroekers hadden hier alle moeite mee. Spelverdeler aan de Blauw witter zijde kon zijn aanvallers moeilijk bedienen. Hierdoor werd het voor het blok en de verdediging een stuk makkelijker volleyballen. De passing aan de zijde van EVV was weer enorm goed, waar het in de oefenwedstrijden rommelig was met de passing was dat nu niet het geval. Al moet gezegt worden de servicedruk aan Oldebroekerszijde was niet hoog. Spelverdeler Dennis van Holland kon zijn aanvallers goed vinden gedurende de set. EVV trok met goed volleybal de set naar zich toe. De tweede set kwam EVV weer vel uit de startblokken. Servicedruk werd weer opgevoerd, Blauw-wit had op dat moment totaal geen antwoord op het goed spel van EVV. Het blok sloot goed en verdedigend stond EVV vaak op de juiste plaats. EVV liet zich niet van de wijs brengen en ging door waarmee het bezig was goed volleyballen. Voor het publiek een genot om te zien. Dan de derde set. EEn aantal wissels bij Blauw wit. Een andere spelverdeler en andere middenman werden binnen de lijnen gebracht. Begin van de set ging het gelijk op, de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Kon EVV nog een tandje bij schakelen en voor de winst gaan of wat het Blauw-wit wat de wedstrijd liet kantelen. Helaas voor de Elburgers was dat laatste het geval. Het was niet alleen de verdienste van Blauw-wit EVV had het deze set aan zichzelf te wijten. De servicedruk zakte en gevolg was dat de passing aan Oldebroekers kant begon te lopen. Hierdoor kon de jonge spelverdeler zijn aanvallers goed bedienen. Verdedigend liet deze jonge spelverdeler zijn meerwaarde zien wat zeker een compliment verdient. De set ging uiteindelijk naar Oldebroek toe en hiermee was de spanning weer terug in de wedstrijd. De vierde set drukte Oldebroek door en EVV kon het deze set niet bolwerken. EVV begon meer tegen zichzelf te volleyballen dan tegen de tegenstander. Servicedruk was niet aanwezig waaardoor het normaal zo`n sterke punt van EVV "het blok" niet liet zien wat het wel in huis heeft. Wat communicatie fouten in het veld en EVV stond al snel een eind achter. Tegen het einde van de set herpakte EVV zich enigzins. Helaas kon EVV niet de achterstand ombuigen en zo ging de set naat Blauw wit. 2-2 op het scorebord een vijfde set moest de beslissing brengen. Het ging tot 7-7 gelijk op. Helaas een aantal fouten op rij waardoor Blauw-wit een belangrijke voorsprong nam in deze set, en die voorsprong gaven ze ook niet meer uit handen. Blauw-wit won de wedstrijd met 3-2. De kop is eraf voor beiden ploegen. Man of the match aan EVV zijde was good old Henoch Snuif. Als middenman erg goed gespeeld en hij liet zien dat het met zijn conditie wat je als middenman wel nodig hebt goed zat, maar ja hoe bouwt hij dat toch op aangezien hij maar 1 x in de week traint. Weten jullie het antwoord? Volgende week spelen de mannen uit in Harderwijk tegen VVH wat de eerste wedstrijd met 0-4 wist te winnen.