Herfstperikelen

Om 19:00 op donderdagavond 26 september verzamelden Heren 2 zich in ‘t Huiken voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen: NVC HS1. Het intreden van de herfst was duidelijk zichtbaar, zowel buiten als bij enkele teamleden. Al gapend vertrokken wij richting Nijkerk.

Onderweg werden de kwaliteiten van onze chauffeurs nog even getest door slechte omstandigheden door extreme regenval. Gelukkig hadden zij allemaal afgekeken bij Max Verstappen hoe je dat doet, en stuurden hun bolide veilig naar sporthal Corlaer in Nijkerk. Pim kwam hierbij als eerste over de finishlijn dacht hij, maar Henry bleek al eerder aangekomen te zijn in Nijkerk, dus hij had de eer om te zorgen voor de koffie!

Na een opbeurend verhaal van Herjan waarin ons eindelijk duidelijk werd dat je vijf, vier, drie, twee, een of geen set(s) kan winnen in een wedstrijd, vertrokken wij richting de kleedkamer! Met deze wijsheid in onze oren geknoopt begonnen wij met het inspelen.

Hierbij moesten wij het stellen zonder Gerard, die ergens in een schuttersputje in het bos aan het watertrappelen was, en Evert-Jan. Ter compensatie had Patrick had zich maar weer bij onze selectie gevoegd.

Tot onze grote verbazing bleek dat de eerste set al begonnen was, terwijl wij nog dachten dat we nog aan het inslaan waren (al vonden wij ook dat dit wel erg lang duurde). Toen wij dit eindelijk doorkregen bij 9-2, veranderde de verloop van de set ook. Wij wisten deze achterstand knap in te lopen, maar kwamen helaas net twee punten te kort (25-231).

Ondanks dat wij de tweede set vanaf het eerste moment wel doorhadden dat de set begonnen was, hadden wij moeite met de aanvallen van NVC. Herjan en Jacco lieten hierbij echter zien dat zij uitstekende vervangers zijn van Gerard. Deze set eindigde helaas ook in een kleine voorsprong voor NVC; 25-231.

De derde set besloten wij het over een andere boeg te gooien, en voerden wij enkele wijzigingen door in onze opstelling, en wisselden onze middenmannen om. Zowel Stefan als Wim maakten gebruik van deze verwarring om onze aanvallers goed in stelling te brengen. Voordat NVC bekomen was van deze strategische meesterzet, wonnen wij deze set met 18-25.

De vierde set werd een stevige strijd om de befaamde vijfsetter eruit te slepen. Helaas had NVC tijdens de set wissel genoeg tijd om een tegenzet te verzinnen voor onze strategische meesterzet, waardoor ons voordeel verviel. Ondanks de magistrale keepersacties van Patrick, eindigde ook deze set in 25-231.

Morgenmiddag spelen wij weer thuis in ’t Huiken om 16:00 tegen Libero ’99 HS1. Hopelijk tot dan!

1. Wij hebben al meerdere vragen over de juistheid van deze stand gekregen, maar dit zijn dit toch werkelijk de standen van deze sets zoals officieel opgetekend door de teller op 26-09-2019 te Nijkerk. De officiële stukken liggen ter inzage bij de Nevobo.