Jongens C1 in Twente


Op zaterdag 20 november stond de uitwedstrijd bij Apollo 8 JC1 in Borne gepland. Niet zomaar om de hoek, daarom gingen de jongens zeer goed voorbereid op reis: een afspeellijst met goede muziek, opgeladen airpods en zelfs een film van tevoren uitzoeken. Tijdens de rit werd er weinig gesproken, opperste concentratie voor de komende wedstrijd natuurlijk!

Eenmaal aangekomen in het oosten van het land waren ze er klaar voor: een mooie wedstrijd neerzetten voor de twee rijouders, want verder was er helaas geen publiek… Bovendien ging de thuiswedstrijd met 3-1 verloren, dus de jongens waren gebrand op revanche!

De eerste set begon goed, de jongens waren scherp en gingen voor elkaar door het vuur om de bal te redden. De serve was goed, iets wat de voorgaande wedstrijden nog best lastig was op groot veld. De eerste set ging daarom naar Elburg (19-25). In de tweede set was Apollo sterk in de serve, na 9-0 achter kwamen onze jongens weer aan serve, maar die achterstand kon niet meer worden goedgemaakt (25-14).

Na het verlies van de tweede set gingen de jongens vol goede moed weer aan de slag. Het enthousiasme was terug en de yell van Elburg klonk goed door sporthal de Veste. Bovendien waren er mooie rally’s: strakke serves, mooie aanvallen en zelfs een pancake van Thimon. Ze gingen weer voor iedere bal, maar ook Apollo had een paar goede aanvallers en mooi spel. Toch was het Elburg die de 3e set als team naar zich toe trok met 21-25. De vierde set wilden beide teams graag winnen, het ging steeds gelijk op maar in de beslissende fase van de wedstrijd was het EVV dat de set won met 19-25. Met mooi spel, maar vooral enthousiasme en het spelen als hecht team trokken de jonge mannen de winst naar zich toe: 1-3 winst in Borne en 4 punten in de tas mee naar Elburg. Een mooie revanche!

Na de wedstrijd vroeg maakten we een fotooo (op zijn Twents 😉)met elkaar om de winst vast te leggen voor het publiek dat niet mee kon.

 

Contact opnemen met de webmaster