Koning van de apenrots


Apenrots:

deel van de samenleving waar een op macht en status gebaseerde orde heerst

Van Dale

Nou daar zitten we dan op onze dikke kont, bovenop die apenrots! Wij zijn de grootste stel bavianen uit deze regio die vochten om deze rots. Gelukkig waren er dit keer geen natuurverschijnselen die het gevecht voortijdig afbraken. We mochten het uitvechten tot het eind! Wij zitten echter al voor het einde van het vechtseizoen voldaan met onze banaantjes op het droge te bekijken hoe de overige apen onder ons bepalen wat de rest van de orde wordt. Dus daarom hebben wij de tijd om jullie haarfijn te vertellen hoe dat gegaan is, op 15 april 2022.

Dit gevecht werd letterlijk uitgevochten op een van de grootste volleybal apenrotsen in  Nederland, Omnisport in Apeldoorn. De nog grotere mannetjes lieten ons hier onze kampioenswedstrijd tegen Dynamo HS6 spelen. Onze wiskundig onderlegde spelers hadden berekend dat wij met minimaal 1 punt setwinst kampioen zouden zijn, aangezien onze concurrenten ons dan niet meer kunnen inhalen.  Maar wij wilden graag alles mee naar huis nemen, dus met die missie gingen wij het veld in! Daarbij werden wij zelfs geassisteerd vanaf de zijlijn door onze oude wijze Kay! De eerste set gingen wij voortvarend van start, en dankzij sterke services waren wij de sterkste partij. Ook het feit dat Stefan hun hoofdaanvaller blokkeerde, is nog wel noemenswaardig. Wij verwachten dat hun aanvaller nog wel wat uit te leggen aan de rest. De eerste set eindigde met 18-25, wat betekende dat wij kampioen waren!!!

Na een klein feestje moest de rest van de wedstrijd toch nog gespeeld worden volgens de wedstrijdleiding. De overige 3 sets hebben wij dus ook maar even binnengeharkt! Hierbij is zeker de prestatie van Jacco indrukwekkend. Alle ballen die hij gescoord heeft, heeft hij niet geslagen met zijn normale slagarm. Wij zijn er nog niet uit of hij dit doet ter voorbereiding voor volgend jaar, of dat hij gewoon te laat was met aanlopen..

Na de wedstrijd hebben wij nog een gezellig feestje gevierd zoals het Heren 2 betaamd, met veel water en gist totdat wij de kroeg uit werden gegooid omdat ze gingen sluiten. Maar dit zal niet het enige feestje zijn bovenop onze rots ;). Inmiddels hebben wij echter ook een nieuw doel gevonden, er schijnt een hogere rots te zijn met de naam ‘promotieklasse’. Wij vonden het een bijzondere naam voor een berg, maar wij gaan de uitdaging aan om ook hier bovenop te klimmen!

 

Contact opnemen met de webmaster