Mannen EVV blijven koploper na zware overwinnning!!!

Na in een spectakelstuk vorige week te winnen van kampioensconcurrent Auto van Oord stond er weer een zware tegenstander voor de Elburgers te wachten. Dit was het eerste herenteam van Devolco uit Deventer te gast in het Huiken. Tijdens de eerste seizoenshelft was dat team niet compleet waardoor het op de eennaarlaatste plaats stond. Gedurende de tweede seizoenshelft zijn het de koplopers Auto van Oord en EVV dei samen met tegenstander Devolco uit Deventer de meeste punten hebben verzameld. Kortom dit zou een zware pot worden. Het inspelen was indrukwekkend. De ene naar de andere bal werd snoeihard het veld in geslagen. Maar ja wat levert dit op in de wedstrijd??   Tijdens de opening van de eerste set had EVV het erg zwaar. Wanneer de passing te wensen over liet stonden de ruim twee meter lange mannen uit Deventer ons heerlijk op te wachten aan het net. EVV had het zwaar. Nadat iedereen weer goed bij de les was kon EV zijn spelletje gaan spelen. Een sterke passing waardoor spelverdeler Wouter Gaillard zijn aanvallers op perfecte wijze aanspeelde. Service druk zorgde ervoor dat de zwakke plek aan Deventerzijde kwam bloot te liggen. De passing van de Deventenaren was zwak waardoor EVV blokkerend en zeker vededigend veel ballen pakte. Het team wordt hierin steeds sterker. De eerste set werd dan ook door goed spel binnen gehaald.

De tweede set begonnen de Elburgers weer voortvarend. EVV startte daarin ook met de sterkste positie verdeling. Henrico Kroes, Evert-Jan beelen en Rik Straatman aan het net voor de blokkering en de kleine mannen Arjan Staes, Herjan de Groot en Wouter Gaillard voor de verdediging in het achterveld. Hierin pakte EVV de meester punten. Want op dat moment staat de kleine spelverdeler aan de overzijde en de zwakste passer als aanvallende voorspeler. Hier maakte EVV dankbaar gebruik van. Service druk erop en dan maar de punten maken en dat gebeurde ook. Deze set liep EVV steeds wat punten weg van de tegenstander uit Deventer. Tegen het eind van de set zakte de concentratie wat weg waardoor Devolco weer zijn kansen rook. Het werd een spannend slot waarin EVV toch aan het langste eind trok. EEn 26-24 setoverwinning.

De derde set verlipe nog beter voor het vlaggenschip van EVV. De gehele set was Devolco uit Deventer kansloos tegen het opparmachtige EVV. Deze set er ook gewisselt aan Elburger zijde Wilfred kwam in het achterveld op de plek van Henrico Kroes die wat rust kreeg. Wilfred speelde erg sterk. Hij verzorgde de pass en verdedigend stond hij zijn mannetje. Deze derde set werd ook makkelijk binnengehaald door EVV waardoor de overwinning binnen was.

Dan de vierde set waarin het belangrijk is gelijk goied van start te gaan. Helaas lukte EVV dat niet, het leek wel dat EVV zijn kruid had verschoten. Aanvallend werd er niet meer gescoord en blokkerend stonden de Elburger te slapen in het veld. Al snel liep Devolco uit naar een 10-3 voorsprong. EEn time-out en goede serviceserie van Marino Bos bracht EV weer langzij 12-12. Je zou zeggen druk nu door. Niets was minder waar, weer een paar knullige fouten deden de Elburgers de das om. En nu was het niet dat de Elbugers zich weer terug konden knokken voordat ze het wisten was de set verloren en daarna toch een nare nasmaak aan deze wedstrijd.

Al met al een goede 3-1 overwinnning voor de mannen uit Elburg, doordat concurrent Auto van Oord zijn plicht had gedaan tegen de nummer laatst uit de competitie staat EVV nog 1 punt voor op de ranglijst met nog drie zware wedstrijden te gaan. Zullen de mannen wederom kamipoen worden? Aankomende donderdag spelen de mannen in Ermelo tegen Pauwervoll om 19.30 start de wedstrijd. Op zaterdag 9 april staat er weer een mooie wedstrijd op het programma in het Huiken. Dan treden de mannen aan tegen Spiker uit Eerbeek. In de uitwedstrijd werd een zware 3-2 overwinning geboekt dus kom de mannen aanmoedigen richting een kampioensfeest!!!