MB1 in halve finales NOJK


Zaterdag 17 februari was het dan zo ver, de halve finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. We vertrokken om 08:15 vanaf ‘t Huiken op weg naar De Sypel in Harderwijk. Door dispensatie en blessure waren we, met versterking van Iris uit MC1, weer met 7 spelers incl. libero. We zaten dit keer in een poule met 5 andere teams: Impala, Salvora, Avior, VC Bolsward en SV Dynamo. We speelden iedere wedstrijd 2 sets. De eerste wedstrijd speelden we tegen Impala. Dit was een spannende wedstrijd die eindigde in 1-1. (25-23, 23-25) De tweede wedstrijd speelden we tegen onze vriendjes uit Apeldoorn, Dynamo. Laten we zeggen dat we de eerste set gewoon een beetje weggespeeld zijn door een team met een sterke aanval, goed blok en hele goede service, maar de tweede set lieten we ze even zien dat wij dat ook kunnen en hebben we het ze nog aardig lastig gemaakt. Helaas hebben we deze wedstrijd wel verloren met 2-0. Dan Bolsward… ughum laten we zeggen dat we gewonnen hebben met 2-0. Dat is ook het enige wat we erover te zeggen hebben want dit was het dieptepuntje van de dag… next! Vervolgens Salvora, dit was een wedstrijd waarin wij prima hebben gespeeld en dat was ook te zien aan de stand. 2-0 in de pocket!

Nou de laatste wedstrijd in de poule, hopelijk niet de laatste van de dag. Avior, ze hadden niks te verliezen want 1e of 2e werden ze toch al niet meer. Dit konden we merken want de eerste set lieten ze de speelsters spelen die nog niet zoveel gespeeld hadden (hey je hoort mij echt niet klagen hoor). We wonnen deze set met 25-13! Best wel netjes, onnie dan? ? De 2e set veranderde hun opstelling weer naar de basis, maar ze hadden geen antwoord op de service van Iris die wel 15x stond te serveren ofzo…

Deze set wonnen we met 25-23. Even kijken bij Dynamo-Impala, 1-1… Nou en dan heb je evenveel sets gewonnen als Impala ☹ En dan komt het aan op de puntentelling, wij maar wachten. Toen kwam Remco ons het fantastische nieuws vertellen dat we naar de McDonald’s gingen omdat we 6 puntjes te kort kwamen. We zullen eens kijken of we dit volgend jaar misschien wel kunnen verbeteren.

Voor een mooie serie actiefoto’s uit de wedstrijd tegen Impala, klik hier.

Contact opnemen met de webmaster