MEA CULPA

Daar staan je dan om 09.15 uur met je sporttas en je jas in de hand en……. Dan gaat je telefoon over. Je wordt gebeld door een teamlid. In eerste instantie niets bijzonder, maar wel raar want over 15 minuten zie je elkaar. En dan komt de vraag: Waar ben je? Zit je al op de fiets? Niets vermoedend geef je eerlijk antwoord dat je thuis in de gang staat op het punt te vertrekken. En dan zegt je teamlid dat vertrek om 09.15 uur is. Alle alarmbellen gaan af, maar je vraagt je af hoe dat kan. Vertrektijd was toch om 09.30 uur. Maar dan wordt er gezegd dat je te laat bent. Je eerste woorden zijn: Sorry, ik ga nu weg en kom er gelijk aan.
Met rode wangen van schaamte en toch ook van het zweten door het snelle fietsen zie je het team staan te wachten op je aankomst. Door jou is de vertrektijd met 10 minuten vertraagd en gelijk moet je denken aan een verstoorde voorbereiding. Die is altijd hetzelfde en tot op de minuut uitgestippeld om zo goed voorbereid mogelijk aan de wedstrijd te beginnen.
Na het omkleden toch nog even snel een koffie gedaan, want zo vroeg op de dag en na een reistijd van 60 minuten is dat wel nodig. Net op tijd gaan we de zaal in en beginnen aan de warming-up. Het thuis spelende team had ook laatkomers (was ik gelukkig niet de enige laatkomer van deze wedstrijd) waardoor er nog genoeg tijd was om al vermoeid van de warming-up te worden. Even op adem komen tijdens het inslaan en dan uitgerust aan de wedstrijd beginnen.
De tegenstander had ervoor gekozen om het ons de eerste set gemakkelijk te maken. De tactiek was om niet goed te passen, in het net te slaan, uit te serveren en veel eigen fouten te maken. Wij hadden gekozen om sterk te beginnen en geen fouten te maken. Dit zorgde ervoor dat de set al heel snel in ons voordeel was afgelopen.
Maar dan komen er nog altijd 3 sets. En toen ging het mis. De tegenstander koos er in de 2e set toch voor om beter te gaan spelen en voor we het wisten stonden we achter en was de set verloren.
Gelukkig voor ons was de tegenstander niet in staat dit niveau vol te houden en waren de laatste 2 sets een kopie van de eerste set.
Met 3-1 naar de kleedkamer …  of nee, toch maar eerst wat drinken. Zoals het gebruikelijk is wordt er dan ook bier gedronken. Het vroege tijdstip van 12.15 uur hield dat ons er niet van en dus stond er vroeg in de middag al bier op tafel.
Tijdens de nabespreking was de 2e set het onderwerp. Hoe hadden we die nu kunnen verliezen? Het team kwam tot de conclusie dat de verstoorde voorbereiding de oorzaak was. Dat betekent dus dat ik het boetekleed moet aantrekken en het verlies persoonlijk moet aantrekken. Gelukkig was dit pas onze 4e wedstrijd en komen er nog genoeg wedstrijden om dit te vergeten. Maar te laat komen dat zal mij niet meer overkomen.
PS de naam van de schrijver is bekend bij de webbeheerder, maar wordt om volstrekt begrijpelijke redenen in dit artikel niet genoemd