Meisjes C1 speelt eerste wedstrijd van 2009 gelijk

31 januari was het dan zover. De meiden C1 mochten eindelijk hun eerste wedstrijd in 2009 spelen. Iedere week trainen is leuk, maar uiteindelijk wil je toch ook weten hoe je er in wedstrijden voor staat. Aangekomen in ’t Huiken stond er eerst een verrassing te wachten. Er is een nieuwe sponsor (Monuta) voor dit team gevonden en hierbij horen nieuwe shirts. Geweldig vonden de meiden dat. Mooi dat er bedrijven zijn die onze mooie vereniging willen sponsoren. Vol trots werd geposeerd voor enkele foto’s met onze sponsor en natuurlijk een nieuwe teamfoto. Voordat we van start gingen nog even een blik op de tribune. Ik moet zeggen dat er deze keer aardig wat belangstelling was voor deze wedstrijd met daarbij diverse ouders. Dit doet de meiden zichtbaar goed. Daarom ouders… blijf komen en moedig ons aan. Ook onze sponsor zat op de tribune. Genoeg aandacht dus voor ons en een extra reden om te laten zien wat we kunnen. De tegenstander van vandaag was HSC. Na enkele punten bleek al dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Een spannende wedstrijd was het gevolg. Dat dit de eerste wedstrijd was dit seizoen, werd gespeeld in een nieuwe samenstelling en verdedigend met een nieuw systeem werd gespeeld was nauwelijks te merken. De meiden waren al goed aan elkaar gewend en het systeem werd snel opgepakt. Het resultaat was winst in de 1e set. De 2e set begon HSC direct met een korte ‘sprint’ en kwam enkele punten voor. Met name door hun goede opslag lukte het hen deze voorsprong niet meer uit handen te geven. 1-1 dus. Ook de 3e set werd door HSC goed begonnen, maar EVV liet zich niet uit het veld slaan en bleef rustig hun eigen spel spelen met setwinst als resultaat. In de 4e set was het weer HSC die goed uit de startblokken ging. Opnieuw herstelde onze meiden zich, maar helaas kwamen ze uiteindelijk net een paar punten te kort om de winst te pakken. Eindstand 2-2. Al met al dus een prima start van deze competitie met een leuk resultaat. Ik zou zeggen blijf dit team volgen en kom kijken bij hun (thuis)wedstrijden.