Nederland op zijn kop!?


Marieke, wat is er allemaal aan de hand in Nederland?

Tractoren mogen ineens op de snelweg, we mogen geen huizen bouwen omdat er teveel stikstof is, maar als we allemaal weer 100 km per uur gaan rijden mag het wel. Onderwijs krijgt 460 miljoen erbij, dus ga je staken. Al die landelijke problemen lijken nu ook Elburg aan te doen.

De Volleybalkrant en Vizier op volleybal bestempeld de plaatselijke prutsers van Bultman Hartholt EVV H1 ineens als favoriet in de 1e divisie A. Een ploeg met ambitie stond geschreven in het plaatselijke dagblad. Tot voorkort was de regel als je ambitie had, paste je niet het team en als je het A woord uitsprak stond je ernaast.

De kolder krijgt vat in Elburg: Er werd gewonnen van (de sympathieke gasten van) Sovoco, normaliter een startsein voor gezelligheid en het aanspreken van de team-pot. Hoe anders kan het gaan? De mannen zaten bedenkelijk te kijken, nipten wat licht verfrissende drankjes weg en keken naar de andere uitslagen in poule A. We hebben punten laten liggen! Het feit dat we nog steeds ongeslagen waren, werd later die week nog eens opgemerkt door een speler die de goede oude tijd nog prima terug kon halen. Het gevoel bleef hetzelfde.

Deze landelijke en Elburgse kolder vraagt om een nieuwe tactiek! Wat te doen met deze nieuwe economische/ paradigmatische crisis? We hebben een plan: Om solidair te zijn gaan we op tijd naar Assen, rijden niet harder als maximaal 100 km per uur, laten de tractor thuis en gaan dan geoorloofd bouwen aan een goede gedegen pot tegen Sudosa Assen. Over het stikstof niveau kan ik mij niet uitlaten, daar zullen we merken wat de mannen voor de wedstrijd verorbert hebben. (De mannen beloven beterschap!)

Conclusie Bultman Hartholt EVV H1 neemt hun maatschappelijk taak serieus en gaat ambitieus voor een betere toekomst in Nederland en specifiek in Elburg!

Contact opnemen met de webmaster