NOJK voor CMV


Vandaag was het dan eindelijk zover! De CMV meisjes en jongens van EVV mochten afreizen naar Eibergen om wedstrijden te spelen op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. 

Ter voorbereiding op het toernooi, hebben beide teams op vrijdag 20 december in Elburg een oefenwedstrijd gespeeld tegen de jongens en meiden van VVH Harderwijk. Daarnaast hebben beide teams als eerste van alle teams van EVV in het jaar 2020 getraind. Gisteren hebben we nog getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Eibergen. Na een goede training gisteren, was het dan vandaag eindelijk zover! Om 08:45u verzamelden beide teams zich bij ‘t Huiken en vanaf daar begon de (lange) rit naar Eibergen. 

Jongens CMV 6 
De jongens begonnen om 11:00u tegen Dros-Alterno, voor de jongens een bekende/pittige tegenstander, want ook in de reguliere competitie zijn ze jongens al vaak tegengekomen. De jongens waren onder de indruk van de tegenstander en wisten hun eigen niveau ook niet helemaal te halen (12-25, 6-25). Direct door naar de volgende tegenstander: Orion Doetinchem. De 1e set begon en ging net zoals de vorige wedstrijd. Het lukte nog niet helemaal. Halverwege de set kwamen de jongens weer iets meer bij, maar helaas (14-25). De 2e set starten de jongens veel beter. Ze hebben zelfs een aantal punten voorgelopen op Orion. De jongens bleven vechten, gingen voor iedere bal en serveerden goed. Orion trapte aan het einde toch het gas weer in en zo eindige de set in 17-25. Na een lange pauze mochten de jongens het opnemen tegen Avior. Ze raakten steeds beter op elkaar ingespeeld, er werd veel plezier gemaakt en er werd gevochten voor ieder punt. Het was lang spannend, maar Avior trok de eerste set naar zich toe (25-20). De tweede set wilden de jongens graag mee naar Elburg nemen. Ze begonnen zeer sterk en er stond al snel een 16-08 voorsprong op het scorebord. Nu gaf Avior weer gas en ze kwamen bijna weer op gelijke hoogte. Toch hield EVV het hoofd koel en ze trokken de set met 25-20 naar zich toe. 

Meisjes CMV 6
De meiden begonnen om 11:00u, tegen VVH. Na een spannende eerste set waar het gelijk op ging trok EVV aan het langste eind (25-23), ook de tweede set wisten de meiden van EVV te pakken (25-16). Om 12:00u mochten ze gelijk nog een wedstrijd spelen, dit keer tegen Orion uit Doetinchem. Voor onze meiden een mooie ervaring, maar het niveau van Orion kon niet worden bijgebeend (11-25, 5-25). De laatste poulewedstrijd van de dag was tegen Springendal-Set-up’65 uit Ootmarsum. Na een hele spannende eerste set was het helaas de tegenstander die aan het langste eind trok (27-25). In de tweede set wisten de meiden zich niet te herpakken en kwamen ze er niet meer uit (25-7). Uiteindelijk wel nummer 3 uit de poule, dus volgde er de kruisfinale. Tegenstander: Dynamo Tubbergen. De meiden van EVV begonnen wat onzeker aan de wedstrijd, maar door aan het eind toch het gas in te trappen konden de meiden bijkomen tot 25-16. De tweede set was heel spannend! De tribune met de ouders van de meiden en de cmv jongens moedigden de meiden hard aan. Het bleef spannend: 17-15, 18-20, 24-23, 24-24….. Uiteindelijk wist ook deze Dynamo Tubbergen aan het langste eind te trekken (26-24). 

Na een mooi toernooi hebben we met elkaar de dag gezellig afgesloten bij een Elburgse cafetaria.  
Volgens mij mogen we trots zijn op de vechtlust en het spel van onze jongste jeugd van EVV! We hebben een mooie, leerzame dag gehad met elkaar en het spelplezier spatte ervan af! 

Titus (coach meisjes CMV)
Pim (coach jongens CMV) 

 

Contact opnemen met de webmaster