Ook Heren 2 promoveert

Zaterdag 21 april kon E.V.V. Heren 2 ervoor zorgen dat alle drie de herenteams van E.V.V. in hetzelfde seizoen zouden promoveren, een toch wel unieke prestatie. Heren 1 en Heren 3 waren al kampioen geworden en Heren 2 kon bij een 4-0 winst op Surf H4 in Hoevelaken als tweede eindigen in de derde klasse B, een plaats die recht geeft op directe promotie naar de tweede klasse. Alleen een 4-0 overwinning zou genoeg zijn om de drie punten achterstand op het al uitgespeelde eerste herenteam van BAS uit Biddinghuizen goed te maken. Bij een 3-1 overwinning zou op 28 april een beslissingswedstrijd tegen BAS volgen en bij elk ander resultaat stonden de met angst en beven tegemoet geziene P/D wedstrijden van 5 mei te wachten.

De tegenstander Surf H4 stond voorafgaand aan de wedstrijd op de één na laatste plaats en had alleen nog een kans om P/D wedstrijden te ontlopen bij een ruime overwinning op E.V.V. Aan het begin van de wedstrijd bleek echter uit niets dat de spelers uit Hoevelaken vochten voor hun laatste kans. Blijkbaar had men zich al bij een nederlaag neergelegd. Zonder zich al te veel te hoeven inspannen werden de eerste drie sets door de mannen uit Elburg gewonnen met 10-25, 14-25 en 13-25.

Zoals wel vaker gebeurt bij wedstrijden waarin de overwinning binnen handbereik lijkt, verslapte de concentratie in de vierde set bij E.V.V. Waar de ballen in de eerste drie sets moeiteloos tegen de grond werden geslagen, versperde het blok van Surf in de vierde set steeds vaker de aanvallende bedoelingen van E.V.V. Surf nam vanaf het begin een voorsprong en bouwde deze uit tot maximaal 7 punten. Speler/coach Jan Haan nam bij een 19-12 achterstand een time out en sprak de mannen streng toe waarbij hij ze nog een keer herinnerde aan de dreigende beslissingwedstrijd en mogelijk zelfs P/D wedstrijden op 5 mei. Na deze time out kwam Wilfred Bastiani aan de opslag en serveerde E.V.V. naar een 19-21 voorsprong. Daarmee was feitelijk de weerstand van Surf gebroken. E.V.V. gaf de voorsprong niet meer weg en won de vierde set uiteindelijk met 22-25.

Wat volgde waren uitzinnige taferelen, spelers vielen elkaar om de hals en het publiek stond op de banken. Nadat Heren 2 zijn tweede klasse plaats vorig seizoen had afgestaan aan Heren 1 was het team na één jaar op eigen kracht weer teruggekeerd op tweede klasse niveau. Na een inhaalrace in de laatste fase van het seizoen was gebeurd, wat eigenlijk niemand meer voor mogelijk had gehouden. De druiven zullen in Biddinghuizen dan ook wel bijzonder zuur zijn. Desalniettemin wensen wij H1 van BAS op 5 mei alle succes in hun P/D strijd om een plaats in de tweede klasse.