Promotie / Degradatie regeling senioren seizoen 2010/2011


Aan het eind van het seizoen 2010/2011 geldt voor onze seniorenteams de volgen de P/D regeling:

Dames 1: Regiodivisie De nummer 1 uit de Regiodivisie promoveert. De nummers 11 en 12 uit de Regiodivisie degraderen. De nummer 10 uit de Regiodivisie en de nummers 2 uit de Promotieklassen spelen om geen, één of meer plaatsen in de Regiodivisie (driekamp).

Dames 2: Tweede Klasse B De nummer 1 uit D2B promoveert. De nummer 10 uit de eerste klasse en de nummers 2 uit de tweede klasse spelen om geen, één of meer plaatsen in de eerste klasse (driekamp). De nummers 11 en 12 uit D2B degraderen. De nummer 10 uit D2A en D2B en de nummers 3 uit D3A en D3B spelen om geen, één of meer plaatsen in de tweede klasse (meerkamp).

Dames 3: Tweede Klasse A De nummer 1 uit D2A promoveert. De nummer 10 uit de eerste klasse en de nummers 2 uit de tweede klasse spelen om geen, één of meer plaatsen in de eerste klasse (driekamp). De nummers 11 en 12 uit D2A degraderen. De nummer 10 uit D2A en D2B en de nummers 3 uit D3A en D3B spelen om geen, één of meer plaatsen in de tweede klasse (meerkamp).

Dames 4: Derde Klasse A De nummers 1 en 2 uit D3A promoveren. De nummers 10 uit D2A en D2B en de nummers 3 uit D3A en D3B spelen om geen, één of meer plaatsen in de tweede klasse (meerkamp). De nummer 11 uit D3A degradeert. De nummer 10 uit D3A en de nummer 11 uit D3B en de nummer 4 uit D4A spelen om geen, één of  meer plaatsen in de derde klasse.

Dames 5: Vierde Klasse A De nummers 1, 2 en 3 uit D4A proveren. De nummer 10 uit D3A en de nummer 11 uit  D3B en de nummer 4 uit D4A spelen om geen, één of  meer plaatsen in de derde klasse.

Heren 1: Promotieklasse A De nummer 1 uit Promotieklasse A promoveert. De nummer 10 uit de Regiodivisie en de nummers 2 uit de twee Promotieklassen spelen om geen, één of meer plaatsen in de Regiodivisie (driekamp). De nummers 11 en 12 uit Promotieklasse A degraderen naar de eerste klasse van het betreffende rayon. De nummer 10 uit Promotieklasse A en de nummers 2 uit 1A en 1G spelen om geen, één of meer plaatsen in de Promotieklasse A (driekamp).

Heren 2 en Heren 3: Derde Klasse B De nummers 1 en 2 uit H3B promoveren. De nummer 10 uit H2A en de nummer 10 uit H2B en de nummers 3 uit H3A en H3B spelen om geen, één of meer plaatsen in de tweede klasse (meerkamp). De nummer 10 uit H3B degradeert.

Elk seizoen is de definitieve promotie of degradatie afhankelijk van het aantal teams dat vanuit de Regiodivisie promoveert en van het aantal teams dat degradeert uit de Tweede Divisie naar de Regiodivisie van speelgebied Nieuw-Gelre. Er worden daarom diverse wedstrijden gespeeld om geen, één of meer plaatsen. De bovenstaande regeling geldt als er een regulier aantal teams vanuit de regio naar het rayon degradeert. Zo niet dan vindt versterkte degradatie plaats. Bij onvolledige poules wordt de degradatieplicht niet overgedragen op hoger geëindigde teams, tenzij expliciet vermeld in deze regeling.

De P/D wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 7 mei 2011 in Rayon Hanze.

Regeling deelname P/D wedstrijden De teams die volgens de eindstand van de reguliere competitie recht hebben op deelname aan P/D wedstrijden zijn hiervoor automatisch geplaatst. Een team dat niet in aanmerking wil komen voor promotie en/of het niet spelen van P/D wedstrijden, moet dit vóór aanvang van de laatste speelronde van de klasse aan de Organisator kenbaar maken. Na het verstrijken van deze termijn dient het team te promoveren en/of aan de P/D wedstrijden deel te nemen. Wanneer het volgens het P/D schema geplaatste team niet deelneemt aan P/D wedstrijden, dan heeft het team dat hierna geëindigd is in die poule het recht om aan de P/D wedstrijden deel te nemen. Deelname aan P/D wedstrijden betekent dat promotie altijd aanvaard moet worden. Dit geldt eveneens wanneer in een later stadium of door omstandigheden promotie alsnog mogelijk blijkt. Promotie, degradatie of handhaving van de P/D uitslag is afhankelijk van het aantal teams dat vanaf de Tweede Divisie t/m de Promotieklassen degradeert naar speelgebied Nieuw-Gelre, c.q. naar de verschillende rayons.

Toernooireglement P/D wedstrijden Er wordt gespeeld volgens de spelregels en reglementen van de Nevobo. Alle P/D wedstrijden met 3 teams worden gespeeld in een driekamp, bestaande uit drie sets tot 25 punten. Alle P/D wedstrijden met meer dan drie teams worden gespeeld in een meerkamp, bestaande uit twee sets, tot 25 punten. Elke gewonnen wedstrijd in een drie- of meerkamp levert 2 punten op, een gelijk spel 1 punt. P/D wedstrijden tussen twee teams gaat om drie gewonnen sets; best of five. Indien na de P/D wedstrijden twee of meer teams gelijk eindigen dan geeft voor de eindstand achtereenvolgens de doorslag: 1.  Het saldo van de sets van de P/D wedstrijden; 2.  Het saldo van het aantal voor en tegen gescoorde punten van de P/D wedstrijden; 3.  Het resultaat van de P/D wedstrijden die de teams tegen elkaar hebben gespeeld. 4.  Als na deze 3 punten de stand nog gelijk is, dan wordt er door de Organisator geloot.

De scheidsrechters van de P/D wedstrijden om een plaats in de Regiodivisie/Promotieklasse worden aangewezen door de Organisator. De scheidsrechters voor de overige P/D wedstrijden worden op vereniging aangewezen door de Organisator. Teams waarvan de scheidsrechters niet komen opdagen, eindigen automatisch op de laatste plaats. In dit geval wijst de wedstrijdleiding een vervangende scheidsrechter aan.  Het eerstgenoemde team zorgt voor een teller/telster en een goedgekeurde wedstrijdbal. Ieder team zorgt voor de eigen inspeelballen. Ieder team dient zich uiterlijk een half uur voor de aanvang van hun eerste wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding. Dit geldt ook voor de scheidsrechters. De teams die de laatste wedstrijd op een veld spelen ruimen het veld samen op. In die gevallen waarin het (toernooi)reglement niet voorziet beslist de Organisator voor en na de wedstrijddag(en), op de wedstrijddag(en) is de wedstrijdleiding hiertoe bevoegd.

Contact opnemen met de webmaster