Recreanten EVV H1 zetten zegereeks voort


De heren recreanten olv Rik Straatman zijn de laatse weken onverslaanbaar. Al 24 sets op rij hebben ze een 100% score gehaald. Ook bij de wedstrijden gisteravond waren de volgelingen van Rik ongenaakbaar en lijkt het kampioenschap binnen hand bereik te komen. EVV h1 wist zowel de eerste als tweede wedstrijd gemakkelijk te winnen alvorens de mouwen moest worden opgestroopt voor New Variety eveneens uit Elburg. Een prachtige titanenstrijd was het gevolg maar Rik,s team bleef wel constant het spel dicteren maar uitlopen ging ook niet. Uiteindelijk werd de eerste set met 25-19 gewonnen.

De tweede set gaf een ander beeld en New Variety nam brutaal het heft in handen maar de klasse van EVV h1 was dat ze niet in paniek raakten en zoals het een goede kampioenskandidaat betaamt wisten ze in de slotseconde de set naar zich toe te trekken 11-10. De vierde partij werd ook in winst omgezet en zo blijft EVV h1 soeverein op kop temeer omdat ze hulp kregen van New Variety. Dit team had een moeilijke start en na 2 gelijke spelen en verlies zoals hierboven omschreven tegen EVV h1 wisten ze de laatste krachten te verzamelen tegen mede koploper Elburger Botterboys. Het werd een zinderende strijd en de Boys uit Elburg kwamen onder zware druk te staan en moesten uiteindelijk beide sets laten aan New Variety.

De Elburger Botterboys kwamen goed uit de startblokken en wisten de eerste 2 wedstrijden gemakkelijk in winst om te zetten. Daarna volgde het verlies tegen New Variety en de vierde wedstrijd tegen de nr 5 van de ranglijst eindigde in een puntendeling. Al met al weer een goede avond voor de 3 Elburger volleybalploegen, weer uitgelopen op de concurrrentie en de plaatsen 1 en 2 en 3 nog steviger in handen. EVV h1 leidt de dans om de titel, gevolgd door de Botterboys en New Variety staat verdienstelijk op plaats 3.

Vrijdagavond 31 januari is de volgende ronde in het Huiken en dan moet de borst weer nat worden gemaakt want de nummers 1 t/m 4 spelen dan tegen elkaar en met nog 4 competitieronden voor de boeg is nu alleen nog maar de vraag: welk team van EVV wordt kampioen en dit team gaat dat de kleuren van EVV verdedigen op het NK in Utrecht. Ik zou zeggen, kom volgende week vrijdagavond allemaal naar het Huiken voor een avondje prachtig volleybal.

Contact opnemen met de webmaster