Robert van Esterik helpt EVV aan 5 punten

Zaterdag 24 maart om 17:00 was het weer zover. De mooie heren van EVV Heren 1 speelden hun één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander vandaag was Ormi Heren 1 uit Epe. Ormi vecht dit seizoen tegen degradatie en staat op de 10e plaats. Bij de uitwedstrijd had EVV een zwaar bevochten 3-2 overwinning behaald. Het grote verschil met de uitwedstrijd was wel dat we vandaag aan konden treden met een volledig fitte selectie. Alleen Henoch en Kees waren niet beschikbaar, in verband met vakantie. Gelukkig konden we rekenen op de “man of blocks” Berry Auee. En hadden we Peter Gaillard bereid gevonden om onze mooie mannen te coachen. Als “mini van de week” was ook Niels Lipke vandaag van de partij. Hij mocht de wedstrijd beginnen met de opslag, wat hij perfect deed. Tijdens onze gebruikelijke speech in de kleedkamer werd er door Peter, 3 opdrachten meegegeven en konden we beginnen aan de wedstrijd De 1e set ging gelijk op, EVV kon niet echt een gat slaan, totdat duidelijk werd dat Robert van Estrik “er zin in had” vandaag. Met een paar geweldige aanvallen werd de 1e set binnen gesleept 25-22 De 2e set kon EVV een kleine voorsprong pakken. En lieten de mannen zien dat ze over geweldige snelle reflexen beschikken. Een mooi punt werd door Wouter gemaakt, door z`n snelle reflex, hij tikte de bal naar een aantal carambole mooi in het achterveld. Naar het einde van de set, kwam Ormi toch weer langzaam dichterbij maar EVV had in Robert weer een prime killer zodat ook deze set werd gewonnen met 25-22 De 3e set begonnen de mannen van EVV in een andere opstelling. Er werd gekozen voor een opstelling met 2 passer, Henrico en Herjan vervulde die rol prima, met zeer geconcentreerd spel werd Ormi compleet weggeslagen en was de winst weer voor EVV 25-10 De 4e set liep Ormi iets uit en dachten ze dat ze wellicht nog een puntje mee konden nemen naar Epe .Ondanks de achterstand bleven de mooie mannen van EVV rustig en door gedegen “side out” volleybal te spelen, verdampte de achterstand en werd ook deze set gewonnen met 25- 18 De 2e 4-0 overwinning van het seizoen was een feit. Hierdoor verstevigd EVV de 5e  positie in de regio divisie en blijven we zicht houden op de plekken 3 en 4 Volgende week moeten de mannen naar Apeldoorn om daar aan te treden tegen het 2e herenteam van Kindercentrum Alterno. Om 16:00 start de wedstrijd,we kunnen jullie support goed gebruiken