Topdivisie….leuk


Een unieke gebeurtenis voor EVV. Lange voorbereiding. Regionale pers sprong erbovenop; Kroes in de krant. Selectie van 12 spelers, 2 (!) trainers en zelfs een heuse manager. Teamweekend. Extra krachttraining. Extra kleding. Een goed voorbereide wedstrijdspeaker. Livestream via Facebook. Wat kon er nou fout gaan?

Mwa…misschien de wedstrijd zelf? Inderdaad de wedstrijd zelf. Vóór de wedstrijd tegen Sudosa waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Onze tegenstander was vorig seizoen op de eerste plaats in de eerste divisie geëindigd en had ons in Assen aardig van het veld gespeeld. Bovendien hebben ze deze zomer goed gewinkeld in Groningen. Vier spelers van ex-topdivisionist Donitas en een eredivisie aanwinst van Lycurgus hebben de selectie bepaald niet zwakker gemaakt. Eenmaal in het veld bleken we echter goed mee te kunnen. In elke set pakten we zelfs een voorsprong van enkele punten. Maar op de momenten dat puntje bij paaltje kwam – en die ontmoeten elkaar doorgaans zo rond de 20-puntengrens – bleken we niet slagvaardig genoeg. De knapen uit Assen serveerden dan net iets beter, speelden net iets slimmer (of wij net iets minder verstandig) en pakten de punten. Na afloop stond er dus een kille 3-0 nederlaag op de borden. Balen!! Vooral omdat er met een beetje meer venijn veel meer had ingezeten.

Geluk bij een ongeluk was dat Simon ontbrak omdat hij meer winstkansen zag in de wedstrijd van Van Zessen Klaar tegen Ormi in de onderbond (geflatteerde 3-1 winst). Daardoor geen statistieken van onze wedstrijd. Maakt niet uit, is toch een onbegrijpelijke cijferbrei.

 

Ook de manager schitterde door afwezigheid. Deze rasoptimist had de bui al zien hangen en koos ervoor om zijn zaterdagmiddag door te brengen met het opvouwen en strijken van de was. Goeie keuze! En beiden bedankt voor de bemoedigende woorden op de heenweg.

 

 

Naast wat feiten die eveneens niets met volleybal te maken hebben (Insta staat op 117 volgers (foto’s van de meet&greet volgen), geen shampoo-glijbaan in de kleedkamer van Olympus, Kampen blijkt een nachtleven te hebben, Kamphuis verkoopt Insta-accounts,  Lelystadse tafeltennisvereniging LTTC voelt zich bestolen vanwege huiswerkopdracht Cedric) zijn we er dan wel doorheen voor deze week. Komend weekend verwelkomen we Webton Hengelo. Die hebben ons drie weken geleden alle hoeken van ’t Huiken laten zien en afgelopen weekend Olhaco geslacht, dus dat wordt een beste kluif. Voor de liefhebber van Twents hogeschoolvolleybal: er is – i.v.m. coronabeleid – een beperkt aantal tribuneplaatsen voor thuispubliek beschikbaar. Je kunt een plek reserveren via deze link. Zolang de voorraad strekt 😊 We starten om 19:30 uur.

Contact opnemen met de webmaster