Vijf punten in de kofferbak voor H1

Voor Heren 1 stond afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd tegen Vocasa op het programma. Deze ploeg wist afgelopen seizoen via p/d-wedstrijden uit de promotieklasse te promoveren en was voor E.V.V. onbekend. Uitgaan van het eigen spelletje dus maar.

Met een sterke service van Wouter Gaillard nam E.V.V. snel een voorsprong, maar even zo snel verdween die weer. Hoewel E.V.V. daarna weer een paar punten voorsprong nam, oogde het spel gespannen. De blokkering was onrustig, de passing onzuiver en de driemeteraanval door het midden zelfs helemaal afwezig. De aanval aan de buitenkant functioneerde gelukkig wel naar behoren. Met name het geweld van Rik Straatman en Robert van Esterik was de Nijmeegse verdediging teveel. Met 22-25 wisten we de eerste set te pakken. In de tweede set liep het iets soepeler, vooral door goed serveren. Door onze hoge servicedruk moest Vocasa overstappen naar een opstelling met drie passers in plaats van twee. Het lukte vervolgens goed om hun passende voorspelers te bestoken, waardoor de Nijmeegse aanvalsopties minder werden. Een dubbele wissel op 12-18 betekende het officiële 3e divisie debuut van Remco de Man en Robert van het Goor. Mooi om te zien dat zij meteen ‘gewoon’ meedraaien. En dat we het ons kunnen permitteren om Wouter en Robert van E. ‘gewoon’ op de bank te houden. Het werd nog even oppassen toen ook Vocasa opeens erg goed begon te serveren, maar op 21-25 was het einde set. En eigenlijk ook einde wedstrijd. Vocasa besloot ook een aantal wissels te brengen, die echter minder succesvol uitpakten. Bij E.V.V. begon het juist te lopen. Sterker nog, we dreigden zelfs plezier in de wedstrijd te krijgen. Rik en de teruggewisselde Robert van E. bleven de ballen erin hameren en onder aanvoering van Herjan kwam de pass nu goed genoeg om wat leuke combinaties te spelen. Tot grote vreugde van het eenkoppige publiek. De derde en vierde set eindigden volgens het wedstrijdformulier in 14-25 en 15-25. Maar helemaal zeker is dat niet, want de beide tellers hadden meer oog voor de wedstrijd van Vocasa D1 tegen Inter Rijswijk op het veld achter hen. En helemaal ongelijk kunnen we ze niet geven.

zwartschaap.jpgDirect na de wedstrijd riep trainer/coach Peter Gaillard zijn team bij elkaar. Hij toonde zich ontevreden over de start, maar was erg content over de manier waarop de ploeg toch was blijven knokken en als team was blijven spelen. Een van de spelers opperde dat de stroeve start veroorzaakt kon zijn door de wedstrijdbal, die inderdaad van beduidend mindere kwaliteit was dan de wedstrijdbal die vorige thuiswedstrijd door Wippe’s Haringkar was aangeboden. Gaillard wilde echter van geen excuses horen en wilde zeker geen zwart schaap aanwijzen.

Al met al een prima 4-0 overwinning en vijf punten in de kofferbak! Omdat we niets aan het toeval willen overlaten hebben we ons na afloop als team georiënteerd op de gastronomische voorzieningen in de regio Groot-Nijmegen. We moeten immers nog een paar keer die kant op (Pegasus Nijmegen, Trivos Wijchen, DVV Druten). De McDonald’s in Heteren bleek een prima locatie. We zijn nog in onderhandeling over het verlengen van hun openingstijden na onze wedstrijd in Druten. Dan spelen we op een donderdagavond namelijk pas om 21.30u. Onze Oldebroekse vrienden van Blauw Wit H1 mochten daar afgelopen week heen en waren pas om 02.00u weer thuis…

Daarover later meer. Volgende week eerst een mooie thuiswedstrijd tegen SDS Voorthuizen. Zij wonnen hun eerste twee wedstrijden in de competitie. En erger nog, zij wonnen in de voorbereiding ook van ons! Tijd voor revanche dus. Komt allen, zaterdag 6 oktober om 17.00u in ’t Huiken.