Vrijdagavond vol verrassingen


De Sint had nog maar net z’n hielen gelicht en de leden van Heren 2 waren alweer in ’t Huiken te vinden. Deze vrijdagavond 6 december waren ze in het gezelschap van de heren van SSS H5. Zij vonden dat het voor een vrijdagavond gezellig druk was in de sporthal, en waren benieuwd of al die mensen allemaal kwamen kijken naar deze topwedstrijd (nr. 2 – nr. 4). Wij hebben ze maar niet verteld dat al deze mensen er waren omdat zaterdagochtend de jaarlijkse hoeveelheid snert weer verkocht moest worden, en er dus veel wedstrijden op de vrijdagavond ingepland waren.

Ook binnen ons team was de opkomst ongekend hoog, afgezien van onze team opa’s waren we compleet; Sander was vrijdagochtend weer vrijgelaten uit de zeehondenopvang, en had na een lange zwemtocht ’t Huiken ook weer weten te vinden. Ten slotte had onze medische staff gedurende de ochtendbriefing nog goed nieuws: zowel Tjeerd als Jacco waren weer gezond verklaard. Kortom, we konden op volle oorlogssterkte aantreden.

Dit moest echter nog even wachten, totdat de spannende kraker voor ons afgelopen was. Toen dit gebeurd was, kwamen wij uit de startblokken. Dit deden wij aanzienlijk beter dan SSS, en wij wisten met variërend, snel en overtuigend spel de eerste set te winnen met 25-16.

In de tweede set bleek dat SSS toch meer een dieselploeg is, ze hebben even nodig om op gang te komen. Daarbij waren wij iets te overtuigd van ons eigen kunnen, waardoor SSS enkele punten voor kwam. In de daaropvolgende inhaalrace eiste Sander’s lange zwemtocht toch z’n tol, gelukkig was de altijd scherpe Henry direct klaar om ’t stokje succesvol over te nemen. Wij kwamen dichtbij, maar moesten uiteindelijk deze set toch aan SSS geven, 25-27.

De derde set eindigde in 26-24 voor ons. Deze set willen wij graag opdragen aan Berry. Het was lange tijd spannend wie deze set aan het langste eind zou trekken. Tijdens de big points werd er door onze technische staff overlegd of Berry gewisseld zou worden. Het vermoeden bestaat dat hij dit gehoord heeft; bij de eerstvolgende aanvallen van SSS vonden de aanvallers de bal terug op hun tenen! Dit waren belangrijke big points, waardoor wij deze set binnen sleepten.

De vierde set wonnen wij met de zeer ruime marge van 25-22. Enkele hoogtepunten uit deze set waren de ballen van Tjeerd, die weer duidelijk maakte dat hij back in town was! Daarnaast had Herjan enkele listige 3-meter aanvallen. Maar deze ballen verbleekten echter bij het punt van de wedstrijd. Stefan legde hem klaar voor Herjan voor weer een nieuw listig balletje, maar Patrick was het hier niet mee eens, en eiste deze bal op! Wat hierop volgde is nauwelijks te beschrijven, maar voordat de tegenstander twee keer geknipperd had, lag de bal in de rechterachterhoek.

Het merendeel van de punten bleven dus in Elburg, 3-1 winst voor ons! Hierdoor kunnen wij ons mooi handhaven in het linke rijtje van de competitie. Vrijdag 20 december spelen wij onze laatste competitiewedstrijd van 2019, uit tegen Zeewolde. Aangezien het waarschijnlijk is dat wij het wedstrijdverslag niet klaar hebben voor de kerst, wensen wij jullie allemaal alvast fijne feestdagen!

Contact opnemen met de webmaster