Vuurwerk in Dronten


Het is even stil geweest vanaf ons front, dat kwam omdat wij druk bezig waren om de kerstkilo’s weer te laten verdwijnen. Wij hadden 18 januari namelijk weer een wedstrijd op het programma staan. Niet zo maar een wedstrijd, maar een uit-wedstrijd tegen de huidige nummer 1: Libero’99. Aangezien wij op plek 4 staan, en niet zo gek ver verwijderd van de absolute top van onze poule, is het duidelijk waarom wij die oliebollen weer kwijt wilden!

Na 2 weken intensieve training was het dus zover, wij zaten ongeveer een uur voor het moment suprême in de kantine in Dronten. Deze voorbereidingstijd werd efficiënt gebruikt voor mentale en fysieke voorbereiding. Bij de meeste betekende dit krentenbollen eten, aangezien Tjeerd de hele voorraad krentenbollen van de Plus had meegenomen, maar sommige kozen toch voor een verse tosti. Een niet nader te noemen middenman besloot echter dat het gezonder kon, en bestelde een bakje döner! Nadat wij kort maar krachtig het strijdplan te horen hadden gekregen gingen wij richting de kleedkamer.

Hier hielden wij onze eigen versie van de Voice of Dronten, waarbij helaas niemand een platencontract heeft gekregen. Echter had dit wel als effect dat alle andere ploegen in de andere kleedkamer gingen omkleden 😉

Na deze topprestatie begonnen wij aan de wedstrijd. Het bleek dat ondanks onze intensieve trainingen, deze topprestatie toch van invloed was op onze eerste set. Wij hadden weer eens last van een typische ‘diesel’-wedstrijd, en kwamen dus moeizaam uit de startblokken. Ondanks een sterkte invalactie van Henry op diagonaal, konden wij de opgelopen achterstand niet meer inlopen en verloren wij deze set met 25-20.

Maar een wedstrijd heeft meer dan 1 sets, en de tweede set hadden wij Libero goed onder druk. Zij hadden geen antwoord op onze servicedruk, aanvallen en prikballen. Dat is ook terug te zien in de overtuigende setstand: 7-25! Zelfs de toeschouwers van Volta (nr.2/3 uit onze poule) waren verbaasd over onze efficiëntie. De derde set hadden wij de regie ook in hadden, en eindigde in 16-25. Vanaf nu moedigen wij onze middenman om vaker döner te eten voor de wedstrijd, want hij was zeer efficiënt in deze twee sets! Ook sloegen onze buitenaanvallers enkele onmogelijke ballen, waarbij zij lieten zien dat hun spieren een stuk flexibeler geworden zijn door het intensieve trainingsschema.

En dan komt die belangrijke vierde set. Helaas kregen wij Libero in het begin niet direct onder druk, en lieten ze 6 punten uitlopen. Daar keken wij de rest van de set tegenaan: 25-19.

En dan komt die befaamde vijfde set. Dit was een spannende set, waarbij Libero als eerste bij de 7 punten was. Echter zette wij daarna de inhaalrace in, en kwamen gevaarlijk dichtbij. Helaas konden wij niet meer de leiding overnemen en won Libero deze set met 15-11. Wij konden dus slechts 2 punten meenemen uit Dronten.

Zoals het echte topsporters betaamd, hebben wij afgelopen training ons trainingsschema nog verder geïntensiveerd, en analyse uitgevoerd op alle beschikbare videobronnen. Wij hebben hier onze lessen uitgetrokken, en zullen deze toepassen in onze aankomende wedstrijd op 25 januari in ‘t Huiken om 16:00 tegen Surf H1! Hopelijk tot dan!

Contact opnemen met de webmaster