Wat kan de recreantencompetitie toch mooi zijn!

Vrijdagavond moesten 4 recreantenteams aantreden in het Huiken voor hun 2e competitieronde. Voor de Elburger Botterboys was dit dit eerste kennismaking met het recreatieve competitie volleybal. Hun eerste was tegen New Variety en in de eerste set was het meteen een spektakel van jewelste. New Variety had de gehele set de touwtjes in de handen maar verloren de greep, bij 23-19 in hun voordeel,in het geheel op de wedstrijd.

De Botterboys wonnen de set verdient met 25-13. Door dit resultaat was New Variety kompleet van slag en werd de 2e set zonder slag of stoot ingeleverd. In de 2e en 3e wedstrijd kregen de tegenstanders van de botterboys, respectievelijk Bacburo, kampioen van 2000, en Yellow Six, geen schijn van kans en met mooi aanvallend spel werden ook deze 2 wedstrijden winnend afgesloten.

In de 4e wedstrijd moesten de "Boys" het opnemen tegen heren 1 van Rik straatman, de runner-up van 2001. De spanning in deze wedstrijd was te snijden en de scoreverloop ging geheel gelijk op van 8-8 naar 13-13 naar 20-20. Toen leek het erop dat de Botterboys deze set zouden gaan verliezen en nam het team van Rik een 24-21 voorsprong. Maar het team van de botterboys had een enorme veerkracht en kwamen zelfs op setpunt ( 25-24 ). De strijd bleeft spannend en uiteindelijk trok heren 1 met 30-28 aan het langste eind. Deze set had voor heren 1 veel kracht gekost en daarom trokken de botterboys de 2e set gemakkelijk naar hun toe.

New Variety wist zich goed te herstellen van de nederlaag tegen de Botterboys en ze wonnen hun 2e wedstrijd tegen de Groovjes dan ook probleemloos. In de derde wedstrijd moest worden aangetreden tegen Ormi, kampioen van 2001, en met verfrissend aanvalspel werd deze wedstrijd verdiend gewonnen. Voor New variety was dit de eerste keer dat ze van dit team hebben gewonnen. In de 4e wedstrijd moest worden aangetreden tegen "angstgegner", Bacburo. Op de een of andere manier werd er altijd van dit team verloren, maar nu kregen de volleyballers uit Lelystad geen enkele kans en werden dan ook met 2-0 verslagen.

De heren 1 wisten hun eerste wedstrijd tegen de Groovjes gemakkelijk te winnen en in de 2e wedstrijd werd het team van Herentwee Zeewolde gemakkelijk aan ge zegekar geknoopt. In de 3e wedstrijd zag je iets van een verslapping bij Heren 1, waarschijnlijk omdat ze krachten wilden sparen voor de laatste wedstrijd, die tegen de booterboys, en deze wedstrijd werd nipt beslist in het voordeel van heren1.

Al met al een waanzinnige prestatie van alle 3 herenteams van EVV, die door dit resultaat de plaatsen 1 t/m 3 op de ranglijst innemen: New variety op 1, heren 1 op plek nr 2 en de botterboys met 1 ronde minder al op plaats 3. Het gemengde team olv van Gerrit Schuur moest ook aantreden op deze avond. 2 wedstrijden werden reglementair omgezet in winst omdat de tegenstander niet kwam op dagen. 1 wedstrijd werd gelijk gespeeld omdat het team van Gerrit zich in de 2e set in de slotminuten nog liet verrassen. De laatse wedstrijd werd verdiend gewonnen en door dit resultaat doet het team van Gerrit nog volop mee in de strijd om de titel

Al met al was het vrijdagavond een waanzinnig volleybalspektakel in het Huiken waar de vonken vanaf vlogen. Wilt U hiervan getuige zijn bij de volgende thuiswedstrijden van deze teams noteer dan vast in Uw agenda: 31 JANUARI 2003