Wisselvallige laatste test voor H1

EVV H1 speelde afgelopen zaterdag het laatste oefentoernooi ter voorbereiding op de competitie. Tegen SDS en SSS acteerden de heren met wisselend succes.

Vooral de eerste wedstrijd tegen SDS uit Voorthuizen kende een rommelig verloop. Op de service van Wouter Gaillard kwam EVV in no time met 5-0 voor. Maar een servicebeurt van de tegenstander later keken de Elburgers tegen een 5-6 achterstand aan. Dit grillige spelbeeld bleef zich de hele set herhalen. Af en toe een serie van de ene ploeg, dan weer van de andere. Het lukte EVV onvoldoende om de servicedruk voldoende op te voeren, waardoor SDS regelmatig met goede middenaanvallen kon scoren. Ook de eigen pass bleef ondermaats, zodat vaak voorspelbare ballen naar de buitenkant moesten worden gespeeld. SDS had als eerste zijn organisatie op orde en trok de set met 18-25 naar zich toe. In de tweede set speelde EVV de ploeg uit Voorthuizen van het veld. De service bleek nu juist een wapen, waarmee de middenaanval van SDS onschadelijk kon worden gemaakt. Blok en verdediging wisten vervolgens wel raad met de buitenaanvallers van SDS: 25-14. In de derde set waren de rollen weer geheel omgedraaid. EVV grossierde in eigen fouten en speelde de tegenstander zo in de kaart. SDS won de set uiteindelijk met 19-25 en tankte het nodige zelfvertrouwen voor het onderlinge competitieduel dat op 6 oktober gepland staat.

Direct na de wedstrijd tegen SDS trad EVV aan tegen gastheer SSS 3. Deze jonge ploeg was vorige week in ’t Huiken nog met 2-1 verslagen, maar beschikte nu over een ruimere selectie. EVV was duidelijk gebrand om het verlies tegen SDS weg te poetsen en startte geconcentreerd. Onder leiding van de jonge spelverdeler Remco de Man werd de tegenstander uit de 2e divisie onder druk gezet. Door een goede passing kon De Man regelmatig het eerste tempo aanspelen en zo de blokkering van de Barnevelders ontregelen. Toch was ook in deze wedstrijd het percentage aanvalsfouten aan Elburger zijde hoog. Door een aantal goede servicebeurten wist EVV uiteindelijk afstand te nemen en de set 25-20 in zijn voordeel te beslissen. Net als in de eerste wedstrijd benutte coach Peter Gaillard de beide volgende sets om alle spelers speeltijd te geven. Voor het spelverloop maakte het weinig uit. EVV won ook de tweede en derde set.

Aanstaande zaterdag 22 september start de competitie voor EVV met de thuiswedstrijd tegen Hevo. Om 17.00u ontvangt EVV in ’t Huiken de ploeg uit Heino, die vorig seizoen vlak achter EVV op de vijfde plaats in de competitie eindigde. Dan zal blijken wat de resultaten uit de voorbereidingstoernooien waard waren.