Zaterdag 3 december 2022


Lieve Maria en Noa welkom en wat leuk dat jullie zaterdag 17 december aanwezig zijn!!!!
Tja waar zullen we beginnen na zo`n overvolle zaterdag? Laten we maar van voor af aan beginnen. Zaterdagochtend was het zover. In alle vroegte en vrieskou liepen vele EVV’ers langs de deuren in Elburg, niet om alle kinderen van cadeautjes te voorzien maar om de echte Elburger van overheerlijke snert te voorzien. Het verhaal dat je net snert op hebt staan oké daar kunnen we weinig tegenin brengen maar dat je op dit moment geen kleingeld in huis hebt daar hebben we wat op gevonden!!! Met een qr code zijn vele dozen verkocht!!!
Teruggekomen in ‘t Huiken werd de overheerlijk snert genuttigd en kwamen de leuke verhalen op tafel!!
Nu heb je een wedstrijd uit in Voorthuizen die om 18.30 uur start en start de wedstrijd van het Nederlands elftal om 16.00 uur. Tja wat doe je dan?? Na de vele appjes kwamen we op het volgende, degene die geen verplichtingen hadden vertrokken omstreeks 15.00 uur uit Elburg om vervolgens in Voorthuizen de wedstrijd te aanschouwen. De andere teamleden konden de eerste heft in Elburg aanschouwen en daarna vertrokken ze om onderweg via de radio de wedstrijd te volgen.
Dan onze eigen wedstrijd tegen de mannen uit Voorthuizen die sinds kort beschikken over een hagelnieuw sportcentrum “de Eng” Bij ons en jullie als lezer heerst dan vast de vraag wanneer zal de Bertus Wijnne Hal herrijzen in het Elburgse. Tja een vraag waar we al jaren geen antwoord op hebben.
De wedstrijd werd ingeluid door Luuk (talent van de week) die een voorbeeld zou moeten zijn voor de rest van het team van SDS, vol overgave werd elke bal knap van de grond gehaald en over het net gespeeld door Luuk, wat een kanjer!!!! De wedstrijd die volgde kunnen we vrij kort over zijn. Met 25-14, 25-11, 25-15 en 25-19 gewonnen door EVV. Toch wil ik een aantal momenten uit de wedstrijd benoemen.
– Eind eerste set bij een stand van 24-13 had één van hun passer-lopers weinig respect voor bier, in een poging een bal te redden liep hij zowat door de tellertafel heen waar op dat moment naast het telbord, de tablet ook twee overheerlijke biertjes stonden, helaas sneuvelden deze. Na een lange onderbreking konden we verder.
– Tweede set was een kopie van de eerste, SDS had weinig in te brengen en eind van de set maakte ons talent van de week ( want wij hadden er ook één meegenomen, maar ja die mocht niet starten met een serve, ons talent van de week die over een aantal jaar bij Modena hoopt te spelen) zijn opwachting en net als Luuk van SDS deed hij dit keurig. Zat het hem dan in de naam?
Wat kan ik nog meer over de wedstrijd vermelden??
–  Wil dan toch van de gelegenheid gebruik maken om de scheidsrechters te bedanken, vrijwilligers die die ervoor zorgen dat wij een leuk potje volleybal kunnen spelen, waarvoor dank. Om dan nadat je er als SDS zo enorm kansloos vanaf bent geslagen aan te geven dat je niet te spreken bent over de scheidsrechters en dat je door hen verloren hebt moet je je ogen uit de kop schamen. Als je een wedstrijd zo enorm kansloos met 4-0 aan de broek krijgt.
– Zonder iemand te kort te doen wil ik toch onze Sander een groot compliment geven, wat heb jij een mooie/goede pot gespeeld!!!
In de kleedkamer werden de welbekende streepjes aangevuld door de verantwoordelijke die wel erg gek van streepjes blijkt te zijn waarvan we uit privacybescherming de naam niet noemen.
Na met elkaar de overwinning te hebben gevierd vertrokken we naar een heerlijk luxe restaurant in de omgeving om daar met elkaar van een heerlijk uitgebreid diner te genieten wat werd afgesloten met een heerlijk dessert. Moeten we vaker doen!! Komende twee weken gaan we verder met trainen om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Helaas uit Nunspeet. Dan hopen we ook dat Bas weer lekker slaapt en zijn papa weer aansluit, dat onze libero weer als libero kan spelen zodat onze gelegenheidslibero weer als aanvaller zijn kunsten mag laten zien en als onze inwoner van de gemeente Nunspeet tegen Helaas uit Nunspeet dan ook weer lekker wil ballen  wordt het vast een mooi potje!!
Oh ja dinsdag wel trainen of toch niet en dan onze doelstelling bespreken? Voor mij niet helemaal duidelijk gingen we nou wel voor de platte kar of toch niet of toch wel maar spreken we dat niet uit?? Of t nou wel of niet duidelijk is maar samen met heren 3 de kar op lijkt me top!!! En… uh… heb zelf wel lekker gespeeld!!
U zult vast wel denken wie zijn dan Maria en Noa?? Voor dat antwoord moet ik u doorverwijzen naar onze meester en talent van de week, iets met kriebels in de buik. Wellicht kunnen jullie ze ook vragen welke techniek ze gebruiken?
tot zaterdag 17 december 2022 15.00 uur in ‘t Huiken
Contact opnemen met de webmaster