Als je wint hoef je niet te trainen

Er is geen ontkennen meer aan, wij verkeren in een winnaarsroes. Alle ballen die we raken gaan over het algemeen de juiste kant op, en de scheids geeft in het algemeen ook de punten aan ons. Nadat wij vrijdag 22 oktober nog even konden genieten van deze verslavende overwinningsroes in de bekerwedstrijd tegen OMS H1 (0-3 winst voor ons, in 55 minuten geklaard) wisten wij dat de volgende wedstrijd belangrijk ging worden! REBO ERA Makelaars/Rebelle HS 2 (de nummer 2) stond daarna op het programma, klaar om ons uit onze overwinningsroes te halen.

Dus wat doe je dan als team met topsportambities? Om eerlijk te zijn, wij hebben geen idee. Dus daar zaten wij (zoals gebruikelijk) op zaterdagavond met het hele team maar bij de Haas, genietend van een heerlijke maaltijd en drankjes. Helaas zijn er ook geen uitzonderingen voor winnaars in de huidige coronamaatregelen, waardoor wij redelijk fit op onze training verschenen, waar Kay ons lekker liet werken!

En toen kwam vanzelf zaterdag, daar hoefden we gelukkig niks voor te doen. Nadat wij iedereen van de scheidsrechtersbok en achter de teltafel hadden weggetrokken was het tijd voor de voorbereiding. Iedereen was volop gefocust en scherp als jonge honden. Helaas begrepen wij van Pim dat onze toppers van de C1 ons niet zo zien (‘speel jij met die oude mannen daar?’). Dit psychologische trauma werkte nog door tijdens het inslaan, waar er enkele ballen diagonaal gingen in plaats van rechtdoor. Hier werden wij gelukkig direct op gewezen door hun coach. Hierdoor werden wij echter wakker geschud en besloten wij de jongens van C1 eens te laten zien wat wij konden!

Wij hopen dat we ze in de eerste set hebben weten te overtuigen dat wij ook nog een heel degelijk potje volleybal kunnen laten zien voor een stel ‘oude mannen’! Ik kan helaas deze keer geen volledige opsomming maken van de highlights, zo lang is de aandachtsspanne van een gemiddelde 12 jarige niet. Wij hopen dat ze geïnspireerd zijn door Patrick  zijn fantastische duik-reddingen als libero, Stefan zijn ‘Wouter balletjes’ en ons aanvallende toppers Berry, Evert, Kroes en Herjan. Ik heb begrepen dat Rik nog een rekening met Rebelle had openstaan, en ik durf wel te stellen dat deze vereffend is. De eerste set eindigde met 25-17 voor ons!

De tweede set wisselde Rebelle van spelverdeler, dit maakte echter weinig uit. Wij raakten wel even uit onze focus doordat wij onze teammanager op de tribune zagen verschijnen. Dit zijn wij compleet niet van hem gewend, en gaf wel aan welke belangen er op het spel stonden! Toen wij van de schrik bekwamen waren, wonnen wij de set met 26-24. Misschien hadden de jongens wel gelijk dat wij ouder werden, was de conditie van deze oude mannen voldoende?

Bij de setwissel probeerde de coach van Rebelle Rik uit zijn spel te halen. De meeste lezers zullen nu moeten glimlachen bij de gedachte aan hoe zinloos dit was, maar het werd nog mooier… De scheidsrechter was namelijk niet gediend van dit soort taferelen, en de coach ging gelijk op de bon! Nadat hij dus weer netjes op zijn bankje ging zitten, werd het tijd voor de altijd spannende derde set. Rik leek extra gemotiveerd en was onhoudbaar, terwijl Berry een lesje ‘moffelen’ aan het geven was aan de middens van Rebelle volgens Pim. Toen het tijd werd voor de bigpoints, moesten wij door een blessure nog een wisseling van onze diagonaal doorvoeren, maar ook Sander was scherp en maakte het Rebelle lastig. Ondanks dat het nog even spannend werd rond de matchpoints, trokken wij ook de derde set met 26-24 binnen!

Wij hadden de wedstrijd dus gewonnen, maar wilden graag alle 5 de punten in Elburg houden. Dit werd een hele bizarre set, waar wij meermaals een behoorlijke achterstand wegwerkte mede dankzij Jacco die frisse energie bracht. Maar namens het hele team wil ik ook graag alle toeschouwers bedanken die ons naar de overwinning hebben toegeschreeuwd! Na ten slotte de anti-climax van een service in het net van de tegenstander wonnen wij deze set met 25-23!

Na weer te genieten van onze overwinningsroes hebben wij Heren 1 ook nog succesvol aangemoedigd (of de tegenstander een tweede mentale wedstrijd laten spelen, net hoe je het bekijkt). En zo eindigde weer een mooie volleybaldag! Wij nemen even een weekje rust, en hopen jullie allemaal weer te begroeten op de tribune op vrijdagavond 12 november om 21:15 voor onze streekderby tegen Blauw-Wit HS3!